VULIN SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA GVOZDENI PUK: Ministarstvo odbrane imalo sluha za rešavanje problema
Foto: Ministarstvo Odbrane

vulin sa predstavnicima Sindikata Gvozdeni puk

VULIN SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA GVOZDENI PUK: Ministarstvo odbrane imalo sluha za rešavanje problema

Društvo -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima Sindikata „Gvozdeni puk“.

Ministar Vulin je, na početku sastanka, zahvalio predstavnicima tog sindikata na dosadašnjoj plodotvornoj saradnji, dodajući da su ukazivanjem na probleme mnoge stvari promenjene na bolje kada je reč o pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnom periodu.

Tokom današnjeg susreta, predsednik Sindikata „Gvozdeni puk“ Ljubiša Milošević izrazio zahvalnost ministru odbrane na dosadašnjoj uspešnoj saradnji, naglašavajući da je u prethodnom periodu Ministarstvo odbrane imalo sluha za rešavanje problema na koje je tokom susreta sa predstavnicima tog sindikata bilo ukazivano i da su pronađena adekvatna rešenja.

Razgovori su se odnosili na status i standard pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a predočeni su i problemi sa kojima se oficiri, podoficiri, profesionalni vojnici i civilna lica susreću tokom svoje profesionalne službe. Takođe, posebno je bilo reči i o školovanju i usavršavanju, napredovanju u službi i učešću naših pripadnika u multinacionalnim operacijama, kao i o mogućnostima za prevazilaženje nedostataka uočenih u tim segmentima.

Razgovarano je o rešavanju stambenih pitanja putem stanogradnje za pripadnike snaga bezebednosti, kao i o prednostima koje taj vid stambenog zbrinjavanja nudi. Poseban osvrt tokom razgovora bio je posvećen aktuelnom angažovanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u sprečavanju širenja virusa Kovid-19. U završnom delu sastanaka, još jednom je ukazano na značaj kontinuiteta susreta i međusobnog informisanja, a sve u cilju poboljšanja statusa i položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja