Najnovije vesti

DR TIODOROVIĆ DAO ODGOVOR NA GORUĆE PITANJE: Vakcine će verovatno biti do kraja godine, ali evo kada ćemo se vakcinisati
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

mišljenje uglednog epidemiloga

DR TIODOROVIĆ DAO ODGOVOR NA GORUĆE PITANJE: Vakcine će verovatno biti do kraja godine, ali evo kada ćemo se vakcinisati

Društvo

BEOGRAD - Skoro svakodnevno svetski mediji su prepuni informacija o razvoju vakcine protiv korona virusa, o fazama u kojima se nalaze, testiranju na ljudima, ali pre svega datumu kada bi mogle da se nađu u zvaničnoj upotrebi.

Čak i mnogi stručnjaci su najavili da bi vakcinacija u nekim zemljama trebalo da počne do kraja godine, obelodanjena je čak i mogućnost da Srbija dobije prve doze vakcine do kraja godine. 

"Ovo sa vakcinom moramo dobro da propratimo, vrlo kritično, moramo imati sigurne podatke", kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

- Najsigurnije je kada učestvujete u monitoringu, u praćenju kako se ta vakcina proizvodi, kako idu faze. Neki govore da su u trećoj, neki da su završili. Kako god, moramo biti obazrivi, što verujem da hoćemo.

Vakcina će verovatno biti spremna za upotrebu već do kraja godine, a ja očekujem da ćemo moći da se vakcinišemo negde u drugoj polovini naredne godine - rekao je Tiodorović, član Kriznog štaba Vlade Srbije u borbi protiv kovida 19.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...