BRNABIĆ: Srbija je izdržala još jedan udar korona virusa, iz ovog talasa epidemije izlazimo jači
Foto: Zorana Jevtić

virus u srbiji

BRNABIĆ: Srbija je izdržala još jedan udar korona virusa, iz ovog talasa epidemije izlazimo jači

Društvo -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je epidemiološka situacija u celoj zemlji i dalje izuzetno nestabilna i nepovoljna, ali da je Srbija izdržala još jedan udar korona virusa, te poručila da veruje da će celo društvo iz ovog talasa epidemije izaći jače nego iz prvog.

"Mislim da ćemo iz ovoga izaći jači nego u maju, jer tada ljudi nisu videli koronu kakva je bila svuda u svetu i nismo mislili da je to takva opasnost. Sada smo naučili da se borimo kao društvo i pojedinci", rekla je Brnabić za Pink.

Brnabić navodi da je najkompleksnija situacija bila u Beogradu, gde je bio najveći broj zaraženih danima i nedeljama, a da se sada vidi jasan trend opadanja, što ipak ne ide onako brzo kao što se nadala.

"Idemo u stabilizaciju u celoj Srbiji, ali je situacija i dalje izuzetno nestabilna i nepovoljna. Moramo svi zajedno da nastavimo striktno da poštujemo sve mere, jer korona virus ne prašta greške", kazala je.

Brnabić: Razumem frustraciju lekara, ali dajte bolje predloge

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da razume frustraciju medicinskih radnika koji su potpisali peticiju za smenu Kriznog štaba, jer je svesna da su pod velikim pritiskom i da se već šest meseci bore protiv korona virusa, ali i pozvala da u borbi protiv te bolesti budemo ujedinjeni.

Gostujući na TV Pink, Brnabić je navela i da u pismu te grupe lekara, koje su poslala Vladi Srbije, nije pročitala nijedan novi predlog u borbi protiv korone, već su pozvali građane na poštovanje epidemioloških mera Kriznog štaba, čiju, navodi, smenu traže.

"Razumem svu frustraciju zbog krize koju je virus korona izazvao, posebno medicinskih radnika, ne samo kod nas, već i svuda u svetu, jer se oni šest meseci bore sa ovim. Razumem i peticiju, jer je zdravstveni sistem zbog pritiska na ivici kolapsa, ali pokažite mi sistem u svetu koji nie na ivici kolapsa", upitala je Brnabić.

Ipak, ističe, srpski zdravstveni sistem je ostao na nogama i izdržao i ovaj udar virusa.

"Sigurna sam da ćemo ovo pobediti, ovaj put kao društvo. Prošli put je bila pobeda kriznog štaba i države, a sad ćemo kao društvo i svaki pojedinac će ući u jesen jači i spremniji", rekla je Brnabić.

Kaže da je u martu i aprilu država bila "mama i tata" i govorila građanima šta mogu da rade i kada mogu da izlaze, ali da su sada građani naučili da se čuvaju sami.

Kako dodaje, država je tu da obezbedi podršku medicinskom sistemu, što i čini.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track