SASTANAK U MUP: Stefanović sa predstavnicama Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom
Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova

SASTANAK U MUP: Stefanović sa predstavnicama Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom

Društvo -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicama Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

Ministar je tokom sastanka izrazio žaljenje zbog događaja u Novom Sadu, kada je pretučen mladić koji boluje od autizma, ali je dodao da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole identifikovali i procesuirali policijskog službenika koji se sumnjiči da je udario mladića. Stefanović je dodao i da je dalji tok ovog slučaja u nadležnosti drugih državnih organa.

foto: MUP

Stefanović se sa Vesnom Petrović, predsednicom Upravnog odbora i članom stručnog tima Saveza udruženja, kao i Natašom Selić Stanković, koja je takođe član stručnog tima i direktor Osnovne škole „Anton Skala“ u koju idu deca sa autizmom, dogovorio da MUP i Savez udruženja u narednom periodu intenzivnije sarađuju.

Dogovorene su zajedničke kampanje i edukacija policijskih službenika, ali i izrada posebnog uputstva za postupanje policijskih službenika u slučajevima gde su oštećene osobe sa autizmom.

Kurir.rs/Foto: MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track