RHMZ UPOZORENJE: Spremite se za jake pljuskove sa GRADOM i grmljavinom
Foto: Zorana Jevtić

Jutarnja temperatura od 16 do 20

RHMZ UPOZORENJE: Spremite se za jake pljuskove sa GRADOM i grmljavinom

Društvo -

RHMZ upozorava na moguće jake pljuskove sa grmljavinom i gradom i tokom današnjeg dana.

Intenziviranje grmljavinskih procesa očekuje se u Vojvodini, a tokom dana ponovo i u ostalim krajevima uz pojavu grada i količinu padavina veću od 20 mm za kratak vremenki period.

Danas će biti promenljivo oblačno i sparno sa pljuskovima i grmljavinom, koji ce ujutro i pre podne biti izraženiji u severnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima, ponegde sa nepogodama, obilnim padavinama u kratkom vremenskom periodu i gradom.

Vetar ujutro umeren i jak, jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni, u slabljenju. Jutarnja temperatura od 16 do 20 najviša dnevna od 25 do 31 stepen.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno obilnim padavinama u kratkom vremenskom periodu, naročito ujutro i pre podne uz mogućnost pojave grada. Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 26 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 1. avgusta, u nedelju pre podne postepeni prestanak padavina, a od sredine dana u većini mesta duži intervali sunčanog vremena.

Od ponedeljka pretežno sunčano, sredinom nedelje veoma toplo. U petak osveženje sa kisom i pljuskovima, a zatim sunčano i toplije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja