Od Vojvodine kroz Beograd ka zapadu Srbije – Mozzart karavan ne staje
Foto: Promo

Od Vojvodine kroz Beograd ka zapadu Srbije – Mozzart karavan ne staje

Društvo -

Danju i noću vitaminski paketi za srpske medicinare dostavljaju se u sve kovid bolnice u našoj državi

Da misle o onima koji su od početka pandemije na prvoj liniji fronta i bez kojih ova borba ne bi bila moguća, zaposleni kompanije Mozzart pokazuju iz dana u dan. Karavan sa paketima svežeg voća, vitaminskim paketima, svežim obrocima, danonoćno obilaze kovid bolnice, ambulante, institute...čiji zaposleni se bespoštedno bore sa ovom pošasti.

foto: Promo

Kompanija Mozzart je u okviru ove svoje najnovije akcije za pomoć srpskim zdravstvenim radnicima posetila i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Institut „Torlak“, čije je zaposlene obradovala svežim obrocima, voćem i ceđenim sokovima. Hrabre lekare i medicinare koji pod skafanderima rade u crvenim zonama KC Vojvodina, Opšte bolnice Sremka Mitrovica i vojne bolnice u Novom Sadu, na pauzi od obavljanja svakodnevnih zahtevnih zadataka dočekalo je isto iznenađenje - humanitarni tim kompanije Mozzart uručio im gotovo dve tone svežeg voća i ceđenih sokova.

foto: Promo

Reakcija medicinara je jednoglasna – u trenucima kada ima posla više nego ikada, svaki gest pažnje je dragocen.

"U mesecima kada korona virus ne jenjava i konstantno je prisutna među populacijom, a bolnički sistem svakodnevno funkcioniše punim kapicitetom, kako bi svi oboleli pacijenti bili zbrinuti i izlečeni, svaka pomoć nam je dragocena i dobrodošla. Zahvaljujemo MOZZART kompaniji. Ovo je snažan ljudski gest, pogotovo kad znamo da je reč o pomoći zdravstvenim radnicima. Ova kompanija je više puta pokazala društvenu odgovornost za vreme epidemije korona virusom i svakako je dobar primer drugima", poručio j e dr Živko Vrcelj, direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

foto: Promo

Zaposlene na Institutu za ortopedsko-hiruške bolesti „Banjica“, kovid bolnice koja trenutno zbrinjava više od tri stotine pacijenata sa lakšom i srednjom kliničkom slikom, odeljenja ortopedskog Instituta, na kojem se inače leče maligni pacijenti, pacijenti sa degenerativnim stanjima kičme, zglobova, u potpunosti su priladodila svoje kapacitete lečenju pacijenata od respiratorne infekcije COVID-19.

- Mnogo naših kolega radi u kovid centru i crvenoj zoni, pa je svaka podrška dobrodošla, posebno pomoć u vidu zdrave hrane i vitamina. Smanjeni imuniteti medicinskih radnika, ali i pacijenata su najpodložniji za razvijanje težih kliničkih slika, zbog čega se posebno zahvaljujemo Mozzartu na ogromnoj količini voća i ceđenih sokova“, rekla je medicinska sestra Stanica Milojević.

Iako su zaposleni potpuno spremni, a ceo sistem klinike odlično organizovan za lečenje kovid pozitivnnih pacijenata, apelovali su na građane da obrate pažnju i budu odgovoreniji, te da nose zaštitne maske i drže distancu, ne posećuju proslave, žurke, masovna okupljanja...

Ove hrabre lekare, medicinske sestre i tehničare je zajedno sa timom kompanije Mozzart posetio i uzor mlađe populacije, momak Nikola Milošević poznatiji za Đotafreestyle, inače znalac sa loptom i jutrjuber kojeg na društvenim mrežama prati gotovo milion ljudi.

foto: Promo

Đota nije krio da ga je potresao prizor koji je zatekao u kovid bolnici, pre svega iscrljenost zdravstenih radnika koji svakodnevno spašavaju živote.

- Kada bi svaka kompanija bila društveno odgovorna kao Mozzart, mislim da bismo mnogo lakše prebrodili ove krizne trenutke. Sada svi treba da budemo solidari i stvarno mi je drago što sam i ja deo kompanije koja čini dobra dela. Očekujem da će nas situacija sa korona virusom globalno osvestiti da brinemo više o svom zdravlju, a konzumacija voća je jedan od načina da više brinemo o svom imunitetu“, istakao je poznati influenser.

Ovaj privredni gigant, već je uručio više od 15 tona voća i svežih obroka zaposlenima u KBC Zemun, KBC Bežanijska kosa, KBC Dragiša Mišović, KBC Zvezdara, Kliniku za infektivne i tropske bolesti, noćne kovid ambulante u Zemunu i na Paliluli, zatim požrtvovane medicinske radnike u Smederevu, Mladenovcu, Požarevcu, Nišu... Kako najavljuju iz Mozzarta, ova plemenita misija nastavlja se dok se ne posete sve kovid bolnice u našoj državi.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track