MINISTAR VULIN: Svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji UN u Libanu su dobro
Foto: Ministarstvo Odbrane

Povodom jučerašnjeg oružanog incidenta

MINISTAR VULIN: Svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji UN u Libanu su dobro

Društvo -

Povodom jučerašnjeg oružanog incidenta i razmene vatre na spornom graničnom području između Libana, Sirije i Izraela, ministar Vulin je obavio telefonski razgovor sa starijim nacionalnim predstavnikom kontingenta Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu, potpukovnikom Aleksandrom Stanojevićem.

Tom prilikom, potpukovnik Stanojević je upoznao ministra odbrane da su svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u Libanu dobro i da nema povređenih, da obavljaju svoje redovne zadatke i da jučerašnji događaj na području naselja Šeba farme nije imao uticaja na njihove svakodnevne aktivnosti i rad. Srpski mirovnjaci ostaju spremni da se nesebično angažuju na očuvanju i izgradnji mira u operaciji UNIFIL i kao takvi su prepoznati od strane Ujedinjenih nacija i partnerskih država.

Stariji nacionalni predstavnik je ujedno izvestio ministra odbrane da se pripreme za rotaciju kontingenta Vojske Srbije u ovoj multinacionalnoj operaciji odvijaju po planu i da se povratak aktuelnog sastava u zemlju očekuje početkom avgusta.

Pripadnici Vojske Srbije su učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL otpočeli 21. decembra 2010. godine i tamo su angažovani sa oružanim snagama Kraljevine Španije i Republike Italije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track