Svim kovid bolnicama u Srbiji donirano ukupno 40 tona voća – Mozzart
Foto: Promo

Svim kovid bolnicama u Srbiji donirano ukupno 40 tona voća – Mozzart

Društvo -

U ovoj poslednjoj akciji, u okviru Mozzartovog paketa pomoći od pola miliona evra za borbu protiv kovida, 300 zaposlenih isporučivali vitaminske pakete u 40 bolnica širom zemlje

Od početka izbijanja pandemije korona virusa kompanija Mozzart neprestano je bila uz državu i narod, pomažući zdravstvene ustanove, medicinare i najugroženije ovom pošasti kad god i koliko god je bila u prilici. Poslednja u nizu bila je akcija uručenja 40 tona svežeg voća i vitaminskih paketa zdravstvenim radnicima koji danonoćno, u skafanderima, vode borbu u kovid bolnicama. Za samo nekoliko dana humanitarni karavan Mozzarta odneo je osveženje u SVE kovid bolnice u čitavoj Srbiji, njih 33, SVE noćne kovid ambulante, te u institute Batut i Torlak. Prekopotrebno osveženje, na taj način uručeno je gotovo svakom medicinaru koji ovih dana spasava ljudske živote od opakog virusa. Ova akcija, u kojoj je učestvovalo više od 300 zaposlenih kompanije Mozzart, realizovana je sa Ministarstvom zdravlja.

foto: Promo

Vitaminski paketi za medicinare bila su, inače, samo deo paketa pomoći od pola miliona evra koji je regionalni lider u priređivanju igara na sreću formirao za borbu protiv kovida. U okviru ovog paketa Mozzart je donirao sredstva za nabavku 10 najsavremenijih invazivnih respiratora, obezbedio 150.000 evra direktne finansijske pomoći za bolnice, više od 200 zaposlenih u Mozzartu dostavili su 6.000 paketa sa namirnicama najugroženijim građanima, a sektor logistike uz vozila i vozače, stavljen je na raspolaganje mnogim lokalnim samoupravama. IT sektor Mozzarta je za tri dana danonoćnog rada kreirao veb servis koji povezuje volontere i one kojima je pomoć potrebna i poklonio ga državi, a zaposleni kompanije su u nekoliko navrata dobrovoljno davali krv.

foto: Promo

Sa posebnim oduševljenjem zdravstvenih radnika širom Srbije dočekana je akcija donacije svežih vitaminskih paketa po kovid bolnicama. Među više hiljada medicinara koji su se zahvalili Mozzartu na humanom gestu, bio je i Mirsad Đerlek, koordinator novopazarske bolnice, koji je ovoj ustanovi na raspolaganju 24 sata, dok po njegovim rečima, ne pobedi ovu opaku bolest koja nam odnosi živote.

- S nama su još uvek u bolnici i braća iz cele Srbije, koji nam pomažu i dele iskustvo, jer su već lečili kovid pacijente u kovid centrima u Beogradu. Od njih smo mnogo naučili i zajedno ćemo pobediti koronu. Pored svakodnevne borbe mojih kolega koje provode od 10-11 sati u skafanderima, imamo i pomoć države, građana, dijaspore i svaka vrsta pomoći nam dobro dođe, najpre u vidu aparata kojima lečimo pacijente. Od Mozzarta smo dobili tonu vitaminskih paketa za medicinsko osoblje i lekare, ali ćemo ih podeliti sa pacijentima, jer i njima trebaju vitamini radi bržeg oporavka, a ovi vitamini u prirodnom obliku su važna karika u lečenju obolelih. Prezadovoljni smo, veliko hvala Mozzartu od srca“, poručio je tada Đerlek.

foto: Promo

Akciji u kojoj je su uz vitaminske pakete dostavljani i pažnja, briga, podrška i solidarnost priključili su se i brojni sportisti, kao i druge javne ličnosti. Nele Karajlić pakete je sa zaposlenima Mozzarta uručivao u pančevačkoj bolnici, gde je ova muzička legenda je svojom harizmom i duhom doprineo da medicinari bar malo skrenu misli sa nemilih scena s kojima se svakodnevno suočavaju.

foto: Promo

“Dugo svet, pa i Srbija nije bio u situaciji da toliko mnogo ljudi duguje zahvalnost toliko malom broju ljudi. Najmanje što možemo da uradimo u ovim trenucima jeste da budemo odgovorni”, naveo je Nele na uručenju.

Željko Rebrača, naš proslavljeni košarkaški reprezentativac bodrio je lekare, davao im podršku i poslao poruku da je ovo utakmica u kojoj moraju da pobede.

foto: Promo

U KBC Dragiša Mišović, u Beogradu Novica Veličković, kapiten KK Partizan, poznat po uključivanju u društveno odgovorne akcije lično je uručivao pakete zdravstvenim radnicima

“Dođemo ovde i vidimo doktore i medicinsko osoblje koji se bore sa nečim što čovečanstvo prvi put vidi, ljude koji su pravi profesionalci i koji ne znaju za umor. Tek kada ih vidimo u ovako teškim situacijama, shvatimo koliko je njihov posao plemenit i koliku odgovornost nosi. Drago mi je bar simbolično da im na ovaj način sa kompanijom Mozzart pružim podršku”, istakao je Veličković

foto: Promo

Ova akcija, u kojoj je učestvovalo više od 300 zaposlenih kompanije Mozzart, realizovana je sa Ministarstvom zdravlja.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track