Najnovije vesti

DOSTA SA ŽURKAMA I SVADBAMA! Od sada pojačane kontrole splavova zbog nepoštovanja propisa Kriznog štaba
Foto: Nemanja Pančić

PROSLAVE KAD IM VREME NIJE

DOSTA SA ŽURKAMA I SVADBAMA! Od sada pojačane kontrole splavova zbog nepoštovanja propisa Kriznog štaba

Društvo

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je danas pojačanu kontrolu splavova i pozvalo je vlasnike da poštuju mere koje je propisao Križni štab za sprečavanje zarazne bolesti Covid-19.

U saopštenju se navodi da je primećeno održavanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Kriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restoran i drugih objekata na kopnu.

Dodaje se da je inspekcija u prethodnom periodu izvršila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave zbog nepoštovanja odredaba saopštenja brodarstvu sa rasponom kazni od 200.000 dinara do dva miliona dinara.

Uprkos tome, uočeno je da pojedini vlasnici i dalje oglašavaju organizovanje žurki i drugih proslava na splavovima, vrlo svesni da time direktno krše propise, zbog čega će se pojačati inspekcijske kontrole u predstojećem periodu.

Saopštenje brodarstvu predstavlja instrument za realizaciju mera koje je utvrdio Krizni štab, pri čemu se naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, već nakon 23 časa, kao i svih drugih objekata na kopnu.

Takođe, dozvoljeno je okupljanje najviše deset lica na splavu, s tim što rastojanje između prisutnih lica mora biti najmanje 1,5 metar, kao i da je zabranjeno organizovanje žurki i proslava na njima, s obzirom na to da se time krše naložene epidemiološke mere zaštite stanovništva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...