SPREMITE SE KAD POŠTAR POZVONI NA VRATA: Mere zaštite od korone obavezne, a evo šta morate imati kad vam donese pošiljku
Foto: Aleksandar Jovanović

dostavu pošiljaka obavlja oko 4. 000 poštara i dostavljača

SPREMITE SE KAD POŠTAR POZVONI NA VRATA: Mere zaštite od korone obavezne, a evo šta morate imati kad vam donese pošiljku

Društvo -

Svakog dana na kućne adrese širom Srbije pošiljke dostavlja oko 4.000 poštara i dostavljača, a obzirom na aktuelnu epidemiološki situaciju, u Pošti Srbije kažu da su radnici obavezni da se pridržavaju mera bezbedne dostave pošiljaka kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Pored nošenja zaštitnih maski i održavanja fizičke distance, poštari i dostavljači imaju obavezu i da građane na čija kućna vrata dolaze, upućuju da za potvrdu o uručenju pisma ili pošiljke koriste svoju olovku za potpis, kažu u Pošti Srbije.

Na pitanje da li je bilo pritužbi da poštari koji dolaze na kućne adrese ne nose zaštitne maske, u pisanom odgovoru Tanjugu navode da se nepoštovanje odluka u pogledu primene mera zaštite, naročito u pogledu obaveze nošenja zaštitne maske, smatra povredom radne obaveze.

"Na svakom zaposlenom je, bez izuzetka, da se pridržava propisanih opštih i posebnih mera zaštite za vreme dok traje proglašenje epidemije zarazne bolesti", navode u ovom državnom preduzeću.

Dodaju da je angažovano više poštara i dostavljača u odnosu na isti period prošle godine, tako da svakog dana na kućne adrese dostavu pošiljaka obavlja oko 4. 000 poštara i dostavljača, a da je rad "Pošte" organizovan u punom kapacitetu.

Napominju da je dostava organizovana u skladu sa raspoloživim kapacitetima i u skladu sa tehnološkim uputstvima i procedurama uz primenu mera zaštite.

Inače, u prvom kvartalu ove godine, prema podacima RATEL-a, u unutrašnjem saobraćaju koji obavlja 14 operatora poštanskih ekspres usluga, ostvaren je obim saobraćaja od 8.679.453 ekspres pošiljaka.

U ove podatke ne ulazi dostava drugih pošiljaka kao što su obična pisma i paketi koji pripadaju takozvanoj, univerzalnoj poštanskoj usluzi, i kod nas je obavlja isključivo Pošta Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track