BUDIMO HUMANI, LANI JE POTREBNA TRANSPLANTACIJA BUBREGA: Ne vidi, ima 19 pridruženih oboljenja i trpi užasne bolove!
Foto: Humanitarna fondacija

PODRŽITE AKCIJu

BUDIMO HUMANI, LANI JE POTREBNA TRANSPLANTACIJA BUBREGA: Ne vidi, ima 19 pridruženih oboljenja i trpi užasne bolove!

Društvo -

Dvadesetdevetogodišnjoj Lani Bulatović iz Kovina hitno je potrebna transplatacija bubrega i pankreasa, koja od svoje devete godine boluje od dijabetesa, a ima i 19 pridruženih oboljenja!

Lana je u međuvremenu usled oštećenja očnog živca potpuno izgubila vid, a njena majka, Jadranka Bulatović kaže za Kurir da Lana trpi užasne bolove, da ima svega pedeset kilograma i tanke vene, zbog čega su lekari bili prinuđeni da joj na poseban način vrše dijalizu i ugrade fistule, što je za Lanu bilo izuzetno bolno.

foto: Privatna Arhiva

Kako kaže, njena ćerka živi u mraku, i teško podnosi hemodijalizu na koju sada ide tri puta nedeljno, a na koju zbog korona virusa ne može da ide u pratnji majke.

- Lana ima autoimuno neurološko obolenje, od kojeg se trajno gubi vid. Njoj je oštećen očni živac, međutim dolazi i do problema sa bubrezima, zbog čega joj je ugrađen kateter za dijalizu - navela je njena majka i dodala da Lana boluje od autoimune bolesti koja je gora od multiple skleroze, te da ona ne sme da pije vodu, da jede povrće, a ni da konzumira suvu hranu, jer joj odmah skače šećer.

Kako možete da pomognete Lani

Fondacija "Budi human" godinama unazad prikuplja novac za Lanino lečenje. To mogu uraditi svi na sledeće načine:

- slanjem SMS poruke na 3030 sa sadržinom 645

- slanjem SMS poruke iz Švajcarske sa sadržinom human645 na broj 455

- uplatom na dinarski račun 160-537862-85

- uplatom na devizni račun 00-540-0002893.5

IBAN: RS35160005400002893510

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

- uplatom platnim karticama putem linka E-doniraj

- uplatom sa vašeg Pej Pal naloga putem linka Pej Pal

- Njoj je i štitna žlezda oštećena, zbog 19 dijagnoza svakodnevno pije šaku lekova, ona je životno ugrožena jer bubrezi sve to jako teško podnose. Sada je potrebna transplatacija pankreasa i bubrega, hitnija je transplatacija bubrega koja se izvodi u inostranstvu, a za koju je neophodno da se prikupi još sredstava - navela je Lanina majka. Dodaje da je za Lanino lečenje porodica do sada iscrpela sve svoje lične resurse, da imaju skromna primanja i da su se obratili Fondaciji "Budi human -Aleksandar Šapić", koja je uplatila novac za operaciju oba oka, ali usled oštećenja očnog živca koji je počeo mnogo ranije, Lana više ne vidi ni svetlo.

Vlasnica knjižare u Kovinu Gordana Tomašević, u znak podrške Lani, organizovala je akciju dobrovoljnog prikupljanja knjiga, koje se prodaju, te se prihod od prodaje preusmerava za Lanino lečenje. Cena je simbolična, tek 200 dinara, koliko košta i poruka koju svi građani dobre volje mogu da pošalju na broj 3030, sa sadržinom 645, i tako pomognu Lani u borbi ka izlečenju.

Humanitarna fondacija "Budi human - Aleksandar Šapić"/K. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track