CRVENA ZONA - PRVI SRPSKI DOKUMENTARNI FILM O INFEKCIJI KOVID 19: Večeras u 21.00 samo na KURIR TV
Foto: Promo

CRVENA ZONA - PRVI SRPSKI DOKUMENTARNI FILM O INFEKCIJI KOVID 19: Večeras u 21.00 samo na KURIR TV

Društvo -

„Crvena zona“ je prvi dokumenarni film u Srbiji o infekciji kovid 19. U filmu o borbi protiv nepoznatog, strahu i neizvesnosti pričaju ljudi iz devet najvećih kovid bolnica u Beogradu i Srbiji. Ovaj film biće emitovan ekskluzivno na Kurir TV u večeras s početkom u 21.00.

Ekskluzivno za film „Crvena zona“ govore: doc. dr Goran Stevanović, direktor klinike za Infektivne i tropske bolesti KCS, prof. dr Violeta Vučinić, direktorka Klinike za pulmologiju, ass. dr Marija Milenković, anesteziolog, reanimatolog, intenzivista i načelnica reanimacije Urgentnog centra, prof. dr Goran Stanojević, direktor digestivne hirugije KC NIŠ, dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac, prof. dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun, prof. dr Petar Švorcan, direktor KBC Zvezdara, doc. dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra KCS, prof. dr Milika Ašanin, direktor Kliničkog centra Srbije, glavne sestre KBC „Dragiša Mišović“, lekari, sestre sa Infektivne klinike, KC Zvezdara, KC Zemun…

Ovaj film delo je novinarke Jovane Uhrin, koja je autorka nagrađivanog dokumentanog serijala „San urgentne noći“. Film „Dodir“ o autizmu bio je njen prvenac. Autor je 40 dokumentranih minijatura „Vreme je za moja prava“, o životima onih koji žive na marginama društva. Za priču „Dva lica veterničkog doma“ dobila je nagradu za tolernciju, koju je 2015. prvi put dodeljivala poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Misija OEBS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track