UŽIVO KORONA U SRBIJI NAJMANJE ZARAŽENIH JOŠ OD 25. JUNA! Preminulo 5, na respiratorima 107 pacijenata
Foto: Ana Paunković, Shutterstock, Printscreen

pratite najnovije informacije na našem blogu

UŽIVO KORONA U SRBIJI NAJMANJE ZARAŽENIH JOŠ OD 25. JUNA! Preminulo 5, na respiratorima 107 pacijenata

Društvo -

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 6.819 osoba, njih 163 bilo je pozitivno, što je najmanje još od 25. juna (tada ih je bilo 137), dok je nažalost preminulo pet lica.

foto: Printscreen

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima se u bolnicama širom države nalazi 107 pacijenata.

foto: AMG

21.19 - U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak svakodnevno je uobičajen priliv pacijenata sa simptomima i znacima kovid infekcije, a u toku dana pregledano je 26 pacijenata.

Na svim odeljenjima koja su pretvorena u kovid odeljenja hospitalizovano je ukupno 69 pacijenata, navodi RTS.

20.49 - U Vojvodini je od kovida 19 obolelo 3.584 osoba, a najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 1461, saopštio je Institut za javno zdravlJe Vojvodine.

Epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuju "kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja." Institut za javno zdravlje Vojvodine je podatke o broju obolelih poslednji put objavio pre sedam dana, tačnije 3. avgusta. Od tada do danas, broj obolelih u Novom Sadu smanjen je za 330, broj obolelih od kovida-19 manji je i na teritoriji pokrajine za 206 pacijenata.

19.16 - Prema Izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije, od početka epidemije Covid-19, do danas, u Zavodu za javno zdravlje je na korona virus registrovano 360 pozitivnih osoba iz Subotice.

U istom periodu, zabeleženo je i 15 smrtnih ishoda, koji se mogu dovesti u vezu sa oboljenjem Covid-19.

19.12 - Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se smanjuje broj zaraženih korona virusom, ali da u svakom trenutku taj broj može da prevagne na drugu stranu i da je još rano za ublažavanje mera.

18.22 - U privremenoj kovid bolnici u Areni zbrinuto je 28 obolelih od korona virusa, a poslednjih dana veći je broj otpusta nego prijema pacijenata.

17.21 - U poslednjih pet dana, rezultati testiranja na Covid-19, pokazali su prisustvo virusa kod još deset Borana, dok su tri osobe ponovo bile pozitivne nakon retestiranja, zbog čega su epidemiolozi savetovali da se još ne ublaže mere uvedene nakon proglašenja vanredne situacije.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović, ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je epidemiološka situacija u Boru "stabilna", ali da je zbog većeg broja novoobolelih, ;Stručno operativni tim gradskog Kriznog štaba odlučio da ne ublaži mere kojima bi se produžio rad kafića i ugostiteljskih objekata.

16.40 - U Kraljevu od korone preminula još jedna osoba, pozitivnih 11

U poslednja 24 časa u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu od posledica zaraze koronavirusom preminula je jedna osoba, tako da je ukupan broj preminulih od početka epidemije u ovom gradu sada 32. U kraljevačkoj Kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 44 pacijenta, od kojih je sedmoro zbrinuto na intenzivnoj nezi, troje se nalazi na respiratoru, troje pacijenata na neinvazivnoj ventilaciji, a jedan pacijent na terapiji kiseonikom. (J. S.)

16.09 - Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje i evidentan je pad broja novoobolelih od korona virusa u poslednjih desetak dana, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Navodi se da je to rezultat mera prevencije, i da je prema poslednjim podacima, od 14 obrađenih uzoraka, prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno kod jedne osobe. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot nalaze se četri obolela pod sumnjom na Kovid infekciju.

15.51 - Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 229 korisnika i 90 zaposlenih, saopštava ministarstvo rada. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 728, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 287, stoji u saopštenju.

15.49 - U Mačvanskom okrugu registrovano je još devet novozaraženih - u Šapcu jedna osoba, šest u Loznici i dve u Krupnju.

U šabačkoj bolnici u toku vikenda preminula je jedna osoba. Na lečenju su 144 pacijenta. U poslednja 24 sata 13 je pušteno iz bolnice, a četiri su primljene u tu ustanovu. Pet pacijenata je na respiratorima, prenosi RTS.

15.27 - Pozitivan test na korona virus potvrđen je danas kod osam osoba u Podunavskom okrugu.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlјe u Požarevcu, petoro osoba je potvrdjeno u Velikoj Plani, dvoje u Smederevskoj Palanci i u Smederevu kod jedne osobe. Od početka epidemije u Srbiji, u Smederevu je registrovano 600 slučajeva korona virusa, u Smederevskoj Palanci 338 i u Velikoj Plani 163 slučaja.

foto: Profimedia

15.01 - U Šumadijskom okrugu registrovano je 10 novoobolelih od korona virusa.

Na osnovu obrađenih 128 uzoraka, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod šest osoba iz Kragujevca, tri iz Knića i jedne iz Aranđelovca. Od početka epidemije, na teritoiji Šumadijskog okruga obavljeno je 16.840 uzorkovanja, a na Covid 19 pozitivno je 2. 298 pacijenata. U kućnoj izolaciji je 670 osoba.

14.30 - U kovid ambulantama u Beogradu pregledano 769 pacijenata

U poslednja 24 sata u kovid ambulantama beogradskih domova zdravlja pregledano je 769 pacijenata, a od toga su 313 prvi pregledi, dok su ostali kontrolni. U dežurnim kovid ambulantama tokom noći bilo je 37 pregleda, podaci su Ministarstva zdravlja Srbije. U trijažnoj ambulanti Infektivne klinike pregledano je 77 pacijenata za 24 sata i uzorkovano 30 briseva.

13.14 - KC Niš: Dve osobe preminule, 242 hospitalizovano

U niškom Kliničkom centru u poslednja 24 sata preminulo je dvoje pacijenata usled posledica infekcije virusom korona, navedeno je juče na sajtu te zdravstvene ustanove.

U kovid objektima KC Niš trenutno je hospitalizovano ukupno 242 pacijenata, od kojih je kod 95 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa, među kojima su i tri deteta koja su u stabilnom stanju.

foto: Kurir/ M.S.

12.30 - Korona u Majdanpeku odnela jedan život

Uprkos činjnici da je situacija sa korona virusom bolja nego u predhodnom periodu, na šta ukazuje glavni indikator a to je smanjen pritisak građana u kovid ambulantu na dnevnom nivou i dijagnostikovanje pneumonija kod pacijenata, u Majdanpeku je registrovan i četvrti smrtni slučaj od virusa kovid-19

Samo tokom protekle nedelje ovaj opaki virus odneo je dva života. Posledicama korone podlegao je Lj.M. iz Majdanapeka (1956) koji je bio onkološki bolesnik, inače nekadašnji sportista, fudbaler RFK Majanpeka i amaterski reprezentativac Jugoslavije.

11.13 - Kon: Preti nam rizik od jedne stvari

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon upozorio je danas da predstoje nove rizične situacije jer se studenti vraćaju u domove zbog ispitnih rokova, navodeći da je porast broja slučajeva korona virusa krenuo sa studentima.

- Studenti nisu bili u domovima, nego na proslavama. Praktično, svaki drugi koji je oboleo dao je izjavu o nekom masovnijem druženju - rekao je Kon na TV Prva.

On je ponovio da će Krizni štab sutra doneti konačnu odluku o načinu na koji će je se od septembra odvijati nastava u školama.

10.00 - U Vranju 33 pozitivnih

U Vranju je prema podacima od jutros do 7 sati, ukupan broj pacijenata koji se leče u Zdravstvenom centru 82, od čega kovid pozitivnih 33. Među hospitalizovanima nema dece.

Na kiseoniku je 14 pacijenata, a na kućno lečenje otpušteno je 5. Trenutan broj slobodnih mesta je 133.

U vranjskoj kovid ambulanti ATD, tokom jučerašnjeg dana, obavljeno je 98 pregleda, od čega prvih pregleda 36, a kontrolnih 62. (T.S.)

foto: Zorana Jevtić

08.00 - Užžice sa najviše obolelih, Kosjerić odoleva

Od početka epidemije kovida-19 u Zlatiborskom okrugu, Užice je na vodećem mestu na "crnoj listi" obolelih od virusa, dok Kosjerić najviše "odoleva" većem broju novih slučajeva, iako je u toj opštini na snazi vanredna situacija od 22. jula.

Užice, sa najvećim brojem stanovnika, ima i najviše obolelih od korone, ukupno 792, od kojih je 12 preminulih usled posledica infekcije virusom, dok Kosjerić od početka epidemije ima 62 zaraženih, a dvoje je izgubilo bitku sa virusom.

Podaci užičkog Zavoda za javno zdravlje pokazuju i da je od 1. avgusta u Zlatiborskom okrugu potvrđeno 249 novoobolelih od kovida-19, dok je u prvih devet dana prošlog meseca taj broj iznosio 343.

Shodno tome, broj novozaraženih u Užicu je bio uglavnom najveći i kretao se od sedam do 16 zaraženih dnevno početkom avgusta, dok je u istom periodu prošlog meseca tokom dana bilo i do 47 novoobolelih.

U užičkom naselju Krčagovo otvorena je i privremena kovid bolnica, u kojoj je oko 45 pacijenata, a da bi se olakšao sistem u regionalnoj užičkoj Opštoj bolnici, i kapaciteti specijalne bolnice"Čigota" stavljeni su na raspolaganje, radi lečenja "lakših" pacijenata.

U drugim opštinama Zlatiborskog okruga broj zaraženih je znatno manji, ali je, i pored toga, kako zbog naglog broja novoobolelih, tako i prevencije radi, proglašena vanredna situacija u gotovo svim opštinama.

Na drugom mestu po broju zaraženih u Zlatiborskom okrugu nalazi se Požega koja ima ukupno 306 slučajeva zaraze, a sedmoro pacijenata je preminulo.

Slede Priboj i Arilje sa 191, odnosno 190 zaraženih, dok Bajina Bašta ima 176, Prijepolje 168, Sjenica 162, Nova Varoš 161, a Čajetina 151 zaraženog.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track