TRENUTNO 70 PACIJENATA NA BOLNIČKOM LEČENJU: U Severnobačkom okrugu 445 obolelo od početka epidemije, u Subotici 360
Foto: N.H.

I DALJE NEGATIVAN TREND

TRENUTNO 70 PACIJENATA NA BOLNIČKOM LEČENJU: U Severnobačkom okrugu 445 obolelo od početka epidemije, u Subotici 360

Srbija -

SUBOTICA -Prema Izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije, od početka epidemije Covid-19, do danas, u Zavodu za javno zdravlje je na korona virus registrovano 360 pozitivnih osoba iz Subotice. U istom periodu, zabeleženo je i 15 smrtnih ishoda, koji se mogu dovesti u vezu sa oboljenjem Covid-19.

Na teritoriji Severnobačkog okruga, do sada je obolelo 445 osoba, a zabeleženo je i ukupno 17 smrtnih ishoda, saopšteno je danas iz Gradskog štaba za vanreden situacije Subotice.

"U poslednja 24 sata u kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je ukupno 18 pregleda, od čega 6 kontrolnih. Tri pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju a isto toliko je otpušteno. Među zdravstvenim radnicima nema novoregistrovanih sa kovid infekcijom. Na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice, 10. avgusta je bilo ukupno 70 pacijenata. Sedam pacijenata je u kovid jedinici intenzivnog lečenja, od toga su dva na mehaničkoj ventilaciji. Na žalost, tokom proteklog vikenda od posledica kovida, umrla je jedna pacijentkinja".

U protekloj nedelji, kako je navedeno, registrovan je blagi pad broja pregleda pacijenata u kovid bolničkoj respiratornoj ambulanti, kao i manji broj prijema pacijenata u kovid bolnicu u odnosu na poslednju nedelju jula.

Epidemiološka situacija oboljenja Covid-19 na teritoriji grada Subotica, prema ocenama Zavoda, ima i dalje negativni trend, porast broja obolelih je zaustavljen.

"Značajna je činjenica, da je tokom proteklih nekoliko dana, na teritoriji grada ali i okruga, u celini, na dnevnom nivou registrovan manji broj Covid-19 obolelih nego što je to bilo u prethodnom periodu, i ovo je prvi ohrabrujući podatak, nakon dužeg perioda nadzora nad ovim oboljenjem", navedeno je u izveštaju Gradskog štaba.

N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track