PROCEDURA ZA ĐAKE: Dr Darija objasnila šta učenici treba da urade ako dobiju simptome za vreme nastave u školi
Foto: printscreen

POŠTOVANJE MERA POD OBAVEZNO

PROCEDURA ZA ĐAKE: Dr Darija objasnila šta učenici treba da urade ako dobiju simptome za vreme nastave u školi

Društvo -

Niko sa bilo kakvim simptomom bilo kakve infekcije neće ići u školu, uključujući i nastavnike i vannastavno osoblje koje radi u ustanovama, kao i učenike, a ukoliko se simptomi respiratorne infekcije jave tokom samog boravka u školi postoji jasno definisana procedura, izjavila je danas na konferenciji za novinare posle sednice Kriznog štaba zamenica direktora "Batuta" dr Darija Kisić Tepavčević.

"Ukoliko se desi da neko tokom školskih časova oseti neki od ovih simptoma, kada je u pitanju nastavno osoblje što pre treba da se javi u kovid ambulantu, a kada su u pitanju učenici da to kažžu nastavniku ili učitelju koji se nalazi u tom mometnu u učionici", objasnila je Kisić Tepavčević.

Kako je navela, tada sa maskom koju inače nosi, učenik odlazi u sobu za izolaciju koja će za takvu namenu biti u svakoj školi, pozivaju se roditelji koji ih odvode u najbližžu kovid ambulantu.

Ukoliko se ispostavi da je neko od đaka ili nastavnika pozitivan na prisustvo ovog virusa, kako je istakla Kisić Tepavčević, to se prijavljuje nadležžnom Insitutu za javno zdravlje, koji dalje sprovodi epidemiološka ispitivanja i u skladu sa time odgovarajuće mere i postupke.

Prema njenim rečima suština je da se poštuju sve mere: fizička distanca, nošenje maski koje i inače smanjuju rizik.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track