ODBRANA KOŠUTNJAKA! Cane Partibrejker: Pluća grada ne smeju da stradaju zbog nekog smrada
Foto: Kurir, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

ODBRANA KOŠUTNJAKA! Cane Partibrejker: Pluća grada ne smeju da stradaju zbog nekog smrada

Društvo -

U zaštitu Košutnjaka stao slavni muzičar, kao i potpredsednica DS Aleksandra
Jerkov i predsednik DSS Miloš Jovanović

Sve je duži spisak istaknutih pojedinaca i poznatih ličnosti koji daju podršku inicijativi Kurira i zahtevu građana da se spreči seča šume na Košutnjaku.

Strašan plan investitora

Protiv uništavanja jedne od najvećih zelenih oaza Beograda ustali su i frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić Cane, potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Prethodno je, podsetimo, našu inicijativu da se spreči uništavanje oko 30 hektara šume i zelenih površina na Košutnjaku - zarad izgradnje oko 600.000 kvadrata stambeno-poslovnog kompleksa - podržao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se vlast SNS za proteklih osam godina borila za pošumljavanje, a ne uništavanje šuma.

Kurir je danima pisao da je projekat „Avala filmski park“, odnosno nosilac projekta i investitor „Avala studios“ planirao izgradnju ogromnog stambeno-poslovnog kompleksa upravo u raskošnoj košutnjačkoj šumi, koju Beograđani, zbog ogromnog značaja, vole da zovu i pluća glavnog grada. Legendarni Cane iz Partibrejkersa u svom stilu poručuje da pluća grada ne smeju da stradaju zbog nekog smrada.

- To je nenormalno! Iseče se drvo, ubije se čovek. Bez drveta nema vetra. Bez drveta nema vode. Bez drveta nema slobode! Pluća grada ne smeju da stradaju zbog želja nekog smrada - kaže poznati roker. Aleksandra Jerkov smatra da je neverovatan i neprihvatljiv trend nemilosrdnog uništavanja zelenih površina. Ona kaže da je svaki glas koji se čuje protiv necivilizacijskog ponašanja značajan, svaka pobuna dobrodošla, a svaka inicijativa dragocena.

Granica koja se ne prelazi

- Mora se postaviti granica koja se ne sme preći, ma koliki profit, zarada ili posao da su u pitanju. Nema opravdanja i ne sme postojati način da se uništava priroda i naši gradovi pretvaraju u betonske konstrukcije bez vazduha i života u njima - upozorila je ona.

U odbranu beogradske šume stao je i Miloš Jovanović: - U potpunosti podržavam peticiju da se sačuva Košutnjak i DSS zahteva da se odbaci elaborat za plan detaljne regulacije kompleksa „Avala filma“ i da se pristupi izradi novog plana, u skladu sa zakonom i u interesu građana Beograda.

Kampanja AMG „Zasadi drvo“

U jednom danu zasadili smo više od 50.000 stabala

U četvoromesečnoj kampanji naše kompanije AMG „Zasadi drvo“ samo u jednom danu zasađeno je 51.256 novih stabala, što predstavlja najveći projekat sadnje drveća u Srbiji. Kurir i AMG će se uvek boriti za pošumljavanje i sprečavanje seče drveća.

Redakcija Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track