Najnovije vesti

PROFESORI FIZIČKOG IMAJU IDEJU KAKO DA SE DRŽE I NJIHOVI ČASOVI: Imaju rešenje i za onlajn, evo šta kažu
Foto: Shutterstock

Preporuke su uputili na tri adrese

PROFESORI FIZIČKOG IMAJU IDEJU KAKO DA SE DRŽE I NJIHOVI ČASOVI: Imaju rešenje i za onlajn, evo šta kažu

Društvo

BEOGRAD - Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja predložio je preporuke kako da se organizuje nastava fizičkog vaspitanja tokom epidemije virusa korona.

Preporuke su uputili na tri adrese - Ministarstvu prosvete, Nacionalnom prosvetnom savetu i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

"Nema zdravlja bez fizičke aktivnosti. Dete mora da bude fizički aktivno kod kuće i u školi" kaže predstavnik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja Goran Petrović.

Pozivajući se na stav Svetske zdravstvene organizacije u preporukama se navodi da fizičku aktivnost ne treba obavljati sa maskom, već da je potrebno održavati propisanu distancu od dva metra.

Preporuka je i održavanje nastave na otvorenom, kad god je to moguće - u školskom dvorištu, lokalnim parkovima, zelenim površinama.

"Što više insistirati na individualnim aktivnostima, na bezkontaktnim sportovima. Nne preporučuje se korištenje zajedničkih svlačionica", navodi Petrović.

Za nastavu u zatvorenom prostoru ne preporučuju se timski sportovi, korištenje zajedničke lopte i rekvizita. Akcenat je na vežbama, fitnesu, aerobiku.

Naveli su i ideje za onlajn nastavu, kao što je, recimo, organizovanje takmičenja ko napravi više koraka u toku dana ili ko ima više pređenih kilometara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...