ĐERLEK IMENOVAN ZA DRŽAVNOG SEKRETARA U MINISTARSTVU ZDRAVLJA: Ja ću u ponedeljak već biti na radnom mestu u Beogradu!
Foto: Printscreen

unapređen

ĐERLEK IMENOVAN ZA DRŽAVNOG SEKRETARA U MINISTARSTVU ZDRAVLJA: Ja ću u ponedeljak već biti na radnom mestu u Beogradu!

Društvo -

Zamenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je večeras da je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

Đerlek je u telefonskom razgovoru radiju Sto plus rekao da je na tu poziciju imenovan na poslednjoj sednici Vlade Srbije.

"Odluka će biti objavljena u petak u Službenom glasniku, a ja ću u ponedeljak već biti na radnom mestu u Beogradu", kazao je Đerlek.

Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Đerlek je 1. jula imenovan za koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i zamenika vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića, koji je bio na bolovanju. Na čelu Opšte bolnice, koja je zbog velikog broja obolelih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu proglašena regionalnim kovid centrom, bio je u jeku epidemije korona virusa.

Grupa građana Novog Pazara danima je protestovala i tražila smenu Đerleka zbog, kako su navodili, prikrivanja istine o broju obolelih i umrlih od kovida-19 u ovom gradu, kao i lošeg rukovođenja tom zdravstvenom ustanovom. Đerlek je lider Sandžačke narodne partije, a na čelu Opšte bolnice bio je od 2012. do 2018. godine.

Ranije je kao kadar Sandžačke demokratske partije kratak period bio gradonačelnik Novog Pazara. Đerlek je specijalista neurologije, a jedno vreme je bio i pomoćnik ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, zadužen za resor trgovine, usluga i politike konkurencije.

Kurir.rs/B92

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track