KORONA U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE I DOMOVIMA: Zaraženo 162 korisnika i 94 zaposlena
Foto: Shutterstock

zabranjen rad domu "nada" u beogradu

KORONA U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE I DOMOVIMA: Zaraženo 162 korisnika i 94 zaposlena

Društvo -

U Srbiji u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih virusom korona zaražena su 162 korisnika i 94 zaposlena.

Među ustanovama u kojima je virus prisutan, prema podacima resornog Ministarstva su i domovi za mentalno ometene u razvoju u Tutinu i ''Srce u jabuci'', Jabuka, Pančevo.

Virus je prisutan u gerontološkim centrima Voždovac, kao i onima u Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici, "Srem" u Rumi, Kragujevcu, Mataruškoj Banji i tri novosadska na Limanu, Futogu i Novom naselju.

Virus je prisutan i u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Subotica i Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domskom odeljenju pri Centru za socijalni rad u Despotovcu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Kako je Ministarstvo za rad saopštilo prisustvo virusa je potrvđeno u Centru za socijalni rad u Vranju, Leskovcu, Žabalj, Titel, Sečanj, Toplica u Prokuplju kao i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji, Novom Sadu, Beogradu.

Korona virus potvrđen je kako navodi ministarstvo, u domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Duga plus", ''Bonaca'' i ''Dedinje'', Beograd, ''Trem'', Donji Dušnik, opština Gadžin Han. ''Dom Topalović'', Kladovo, "Zlatno srce'', Umka, ''Villa Ancora'' Palić, "Konak'' Sremska Kamenica i ''Terza Eta'' Priboj.

Prisustvo virusa je potvrđeno u Ustanovu za smeštaj i negu starih ''Nacionalni dom'' Vladimirovac, Ustanovi za odrasle i starije ''Gvozden Jovančićević'' Veliki Popovac i beogradskoj Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'', u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja