PREMINUO NAČELNIK KARDIOLOGIJE NA VMA: Dr Radomir Matunović izgubio bitku sa koronom! Srbija plače za velikim humanistom
Foto: Printscreen

ZVONILA ZVONA SA CRKAVA I MANASTIRA

PREMINUO NAČELNIK KARDIOLOGIJE NA VMA: Dr Radomir Matunović izgubio bitku sa koronom! Srbija plače za velikim humanistom

Društvo -

Višegodišnji načelnik Klinike za kardiologiju VMA i profesor na Medicinskom fakultetu Radomir Matunović preminuo je od korona virusa u 58. godini, saopšteno je danas.

On je preminuo u ponedeljak popodne u Vojno medicinskom centru Karaburma, a povodom njegove smrti zvonila su zvona više crkava i manastira u Podrinju i Kolubari, u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, od manastira Tavne kod Bijeljine, hrama Vaznesenja Hristovog u Loznici, do onih u manastirima Bogoštica i Morača, prenose Večernje novosti.

Matunović je za života dobio zlatnu povelju za humanost, čovekoljublje i rodoljublje, povodom čuvene manifestacije "Vidovdanska loza", održane u Narodnom pozorištu prošle godine u Šapcu.

Dobitnik je i Velike povelje Doma zdravlja u Loznici za pokazan predan odnos prema pacijentima, ne samo iz ovog kraja Srbije, a koja se dodeljuje u znak sećanja na velikog lekara Milenka Marina.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track