VELIKI REDOVI ISPRED TURISTIČKIH AGENCIJA U SRBIJI: Svi rezervišu Egipat, ali SAMO DO 31. avgusta! EVO ZAŠTO
Foto: Promo

KO DA JE DŽABE

VELIKI REDOVI ISPRED TURISTIČKIH AGENCIJA U SRBIJI: Svi rezervišu Egipat, ali SAMO DO 31. avgusta! EVO ZAŠTO

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Egipta potvrdila je da od 1. septembra obavezan negativan PCR test za turiste iz celog sveta, ali čak i za državljane ove zemlje koji se vraćaju. Vest da Egipat uvodi PCR testove izazvala je gužve u turističkim agencijama širom sveta, ali i u Srbiji gde smo u toku današnjeg dana videli redove ljudi koji zakazuju putovanja do kraja meseca, zaključno sa 31. avgustom.

- Veliki broj turista pomera termine kako bi krenuli do 31. avgusta, i izbegli čekanje za PCR test, plaćanje ali i ostale komplikacije. Zasad ima mesta, ali ona se veoma brzo popunjavaju jer svi rezervišu termin do kraja avgusta - kažu za Kurir u jednoj turističkoj agenciji.

Premijer Egipta najavio je da će putnici od 1. septembra morati da imaju negativan PCR test kako bi ušli u ovu zemlju. Za ulazak u Egipat od 1. septembra svim putnicima biće potreban negativan PCR test na koronavirus, izjavio je premijer Mustafa Madbuli u televizijskom obraćanju, prenosi Rojters.

foto: Promo

Za ulazak u Egipat do sada nije bilo nikakvih uslova. Egipat je otvorio aerodrome za međunarodne letove 1. jula, od kada je glavne turističke destinacije Hurgadu i Šarm el Šeik posetilo 100.000 turista, prenosi Ahram onlajn. Turistička industrija smatra se ključnom za privredu zemlje. Prema najnovijim podacima, u zemlji su registrovana 163 nova slučaja koronavirusa, a preminulo je 11 ljudi. Premijer je dodao i da Egipat od 28. avgusta omogućiti molitvnu petkom u džamijama uz stroge zdravstvene i bezbednosne protokole koje će izdati nadležno ministarstvo.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track