NAJNOVIJI KORONA PRESEK! Još 169 NOVIH slučajeva u Srbiji, korona se ne predaje! PREMINULE 3 OSOBE
Foto: Covid19.rs Printscreen, Zorana Jevtić, Ana Paunković, Shutterstock

virus

NAJNOVIJI KORONA PRESEK! Još 169 NOVIH slučajeva u Srbiji, korona se ne predaje! PREMINULE 3 OSOBE

Društvo -

U Republici Srbiji do 15 časova 20. avgusta 2020. godine registrovano je ukupno 30.378 potvrđenih slučajeva kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 11.618 osoba od kojih je 169 pozitivno. Nažalost, preminule su tri osobe.

foto: Covid19.rs Printscreen

Do 15 časova u Republici Srbiji na koronavirus testirano je ukupno 854.059 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na respiratorima su trenutno 52 pacijenta.

Ukupan broj preminulih je 692.

foto: AMG

14.21 - Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, na teritoriji Zlatiborskog okruga potvrđeno je 11 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

Novoregistrovani pozitivni su u Priboj i to četiri, Prijepolju tri, UŽICU dva, Bajinoj Bašti jedan, koliko i u Čajetini. Od početka epidemije do danas ukupno je na teritoriji Zlatiborskog okruga potvrđeno 2.466 slučajeva infekcije virusom COVID-19.

13.01 - Bioskopi i pozorišta u Srbiji biće otvoreni za posetioce od ponedeljka, 24. avgusta uz poštovanje epidemioloških mera, odlučio je vladin Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa.

Članica tog tela Darija Kisić Tepavčević rekla je za Radio televiziju Srbije da će u prodaju biti pušteno upola manje karata od maksimalnog kapaciteta bioskopskih i pozorišnih sala pri čemu će u tim prostorima moći da bude najviše 500 osoba.

foto: Profimedia

12.40 - Zakazivanje termina za RT-PCR testiranje na prisustvo virusa kovid 19 obavljaće se od ponedeljka, 24. avgusta putem mejla covidtestiranjekcs@gmail.com, saopšteno je iz Kliničkog centra Srbije.

Iz te zdravstvene ustanove su naveli da su svi sutrašnji termini za testiranje popunjeni. Dodaje se i da ambulanta za uzorkovanje nedeljom ne radi.

12.15 - Loznica je u ponedeljak bila bez novozaraženih, a onda je narednih dana bio jedan, pa tri, da bi ih prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu tokom jučerašnjeg dana bilo pet.

U okrugu je broj pozitivnih na kovid-19 dupliran u odnosu na prethodni dana pa ih je sada deset. Osim u Loznici imaju još po dva pozitivna u Šapcu i Malom Zvorniku i jedan u Krupnju. Ukupno je u Mačvanskom okrugu do sada registrovano 3.163 pozitivnih, a trenutno je 651 oboleli. (T.Ilić)

11:28 - U Opštoj bolnici u Novom Pazaru, regionalnom kovid centru, trenutno je na lečenju osam pacijenata obolelih od kovida-19, saopštio je danas gradski Štab za vanredne situacije.

Tokom prethodna 24 sata jedna osoba je otpuštena iz Opšte bolnice, a nije bilo transporta u tercijarne zdravstvene ustanove, niti prijema novoobolelih. U kovid ambulanti Doma zdravlja pregledane su 103 osobe, od kojih je za 61 to bilo prvo javljanje, a za 42 kontrolni pregled.

10.45 - Epidemiolog Predrag Кon izjavio je danas da je epidemiološka situacija i "dalje nesigurna" i da "ni u kom slučaju nije vreme za naglo opuštanje mera".

9.18 - U Vranju je prema podacima od jutros, do 7 sati, u kovid bolnicama ukupan broj pacijenata 39, od čega kovid pozitivnih 12.

eđu hospitalizovanima nema dece. Na kućno lečenje otpušteno je šest pacijenata, a od ovog broja, dva pacijenta transportovana su za Niš. “Kovid 3” bolnica, kapaciteta 35 mesta, zbog manjeg broja prijema vraćena je u nekovid sistem. (T.S.)

8.43 - Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Rasinskom okrugu ima 11 novozaraženih korona virusom, devet u Kruševcu i dvoje u Varvarinu.

Trenutno je hospitalizovano 27 pacijenata, prenosi RTS. U Rasinskom okrugu je, od početka epidemije, registrovano ukupno 1.415 zaraženih.

8.15 - Krizni štab za suzbijanje pandemije virusa Covid 19 u Srbiji razmatraće na današnjoj sednici uslove za nastavak održavanja kulturnih događaja, među kojima su ponovno otvaranje bioskopa, pozorišta, koncertna sezona...

To je ranije Tanjugu potvrdila Ivana Dedić, pomoćnik ministra kulture za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije, uz napomenu da će danas na sednici Kriznog štaba biti reči o funkcionisanju ustanova kulture u narednom periodu. Kako je Tanjug već izveštavao, publika bi u bioskope u specijalnim okolnostima mogla da se vrati početkom septembra dok bi pozorišna sezona počela nekoliko nedelja kasnije. Bioskopi i pozorišta u Srbiji zatvoreni su za publiku od sredine marta ove godine.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track