Najnovije vesti

MEĐUNARODNE VOJNE IGRE U RUSIJI: Vozači Vojske Srbije osvojili prvo mesto u individualnoj trci
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

kategorija Vojnog relija

MEĐUNARODNE VOJNE IGRE U RUSIJI: Vozači Vojske Srbije osvojili prvo mesto u individualnoj trci

Društvo

Posada Vojske Srbije u kojoj su desetar Miloš Četrović i stariji vodnik Goran Ćokić osvojila je prvo mesto u individualnoj trci – jednoj od takmičarskih kategorija Vojnog relija na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

Na završnom takmičenju u ovoj disciplini održanom 26. avgusta desetar Četrović kao vozač i stariji vodnik Ćokić kao suvozač-navigator ostvarili su najbolji rezultat u konkurenciji osam posada u kategoriji vozila formule pogona 6x6.

Trka je realizovana u dve etape, u terenskim uslovima i na terenu koji je za sve učesnike potpuno nepoznat. Pored merenja ukupnog vremena potrebnog za savladavanje staze, negativno je bodovano svako odstupanje od zadate rute i svako prekoračenje zadate brzine. Maršrutu su takmičari dobili pred start trke, učitanu u navigacione uređaje koje koriste Oružane snage Ruske Federacije, a preko kojih sudije prate detalje trke i brzinu kretanja vozila.

Nakon prve etape trke, posada Vojske Srbije zauzimala je treće mesto, da bi u drugoj etapi značajno poboljšala plasman i izbila na prvo mesto. Važno je istaći da srpska posada u obe etape nije imala ni jedno prekoračenje brzine, čime su organizatori posebno iznenađeni i što rezultat čini još vrednijim.

Takmičenje u Vojnom reliju nastavlja se trkom sa bojevim gađanjem i ekipnom trkom koja predstavlja glavni događaj u disciplini Vojni reli. Podsećamo da je na prošlogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama ekipa Vojske Srbije osvojila treće mesto i to je bilo prvo učešće naših vojnih vozača u ovoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

Kurir.rs/Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...