Najnovije vesti

DR DARIJA DONOSI ZABRINJAVAJUĆE VESTI: Nemojte da vas zavara smanjenje broja novozaraženih, OVAJ BROJ se povećava!
Foto: printscreen

OPREZ

DR DARIJA DONOSI ZABRINJAVAJUĆE VESTI: Nemojte da vas zavara smanjenje broja novozaraženih, OVAJ BROJ se povećava!

Društvo

Raste broj pacijenata koji se nalaze na respiratoru, što znači da je i sada, bez obzira što brojevi iz dana u dan ohrabruju, itekako moguće dobiti infekciju kovida-19, izjavila je večeras zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Ona je za RTS navela da iako ima manje potvrđenih slučajeva, ne znači da virus nije prisutan u cirkulaciji, te da je ukupan broj laboratorijski zabeleženih slučajeva direktan odraz primene preventivnih mera i pozvala sve da i dalje poštuju mere zaštite.

"Pokazali smo se kao izuzetno odgovorni i savesni i to se odrazilo na broj obolelih. Poštovanje svih preventivnih mera smanjuje rizik prenošenja infekcije na minimum. Fizička distanca i nošenje maski itekako imaju efekta", rekla je Kisić Tepavčević.

Navela je i da deca treba da budu usmerena na značaj poštovanja mera i da takvo ponašanje treba da postane deo njihove svakodnevne rutine.

"Jako je bitno da nastavnici i osoblje koji rade u školama, kao i roditelji, obrate pažnju na decu i da, ako imaju bilo koji simptom bolesti, ne šalju decu u školu", navela je ona.

(Kurir.rs/RTS/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...