NAJNOVIJA VEST IZ KRAGUJEVCA! EPIDEMIOLOG DELIĆ ZA KURIR: U školi nema ni nastavnika, ni đaka zaraženih koronom
Foto: Kurir/ D. A.

stručne službe prate sitaciju

NAJNOVIJA VEST IZ KRAGUJEVCA! EPIDEMIOLOG DELIĆ ZA KURIR: U školi nema ni nastavnika, ni đaka zaraženih koronom

Društvo -

U osnovnoj školi "Natalija Nana Nedeljković" u kragujevačkom naselju Grošnica među nastavnicima i učenicima nema pozitivnih na korona virus, potvrdio je za Kurir dr Predrag Delić, ugledni epidemilog Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Podsetimo, ranije danas pojavila se vest da je učenica šestog razreda ove škole pozitivna na korona virus, kao i da je pohađala časove prvog septembra.

- Devojčica nema nikakvih simptoma, nije ni testirana. U ovom trenutku naše stručne službe prate sitaciju, ali ne postoje uzajamno povezani slučajevi. Preduzeli smo mere iz predstrožnosti, ali mogu da kažem da nema zaraženih u ovoj školi, niti je bilo koji učenik pozitivan na covid-19 bio na nastavi - kaže dr Delić.

On napominje da u ovom slučaju samo nije ispoštovana procedura samoizolacije.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da kod učenice Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" u Grošnici kod Kragujevca nije potvrđen koronavirus.

Iz tog ministarstva apeluju na roditelje svih učenika da, ukoliko postoji sumnja da je neko u porodici oboleo od Kovida 19 ili da je neko od članova porodice pozitivan na virus korona, o tome odmah obaveste školu i da učenici ne dolaze u školu u skladu sa preporukama koje su dale nadležne zdravstvene institucije.

(Kurir.rs/ D.A)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track