NA POZIV RUSKOG GENERALA ARMIJE ŠOJGUA: Ministar Vulin sa našim učesnicima Međunarodnih vojnih igara u Rusiji
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

povodom zatvaranja

NA POZIV RUSKOG GENERALA ARMIJE ŠOJGUA: Ministar Vulin sa našim učesnicima Međunarodnih vojnih igara u Rusiji

Društvo -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji na poziv ruskog kolege generala armije Sergeja Šojgua boravi u poseti Ruskoj Federaciji povodom zatvaranja Međunarodnih vojnih igara, posetio je naše učesnike ove najveće svetske manifestacije vojničke slave i sporta na poligonu „Alabino“ kod Moskve.

Ministar Vulin razgovarao je sa članovima ekipe vojnih vozača Vojske Srbije i čestitao "našim zlatnim vozačima“ koji su zauzeli prvo mesto u individualnoj trci na vozilima 6x6 i osvajili treće mesto u ukupnom plasmanu na takmičenju „Vojni reli“ u ruskoj Republici Tiva. Našim nišandžijama u „Tenkovskom biatlonu“ čestitao je jer su gađali bolje od svih drugih učesnika biatlona, a učesnicima Festivala nacionalne kulture na uspešnom predstavljanju kulture i tradicije Srbije i njene vojske i na četiri osvojene nagrade u takmičarskim kategorijama.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Pukovnik Dragiša Zinaja, vođa ekipe vojnih vozača na „Vojnom reliju“ i sudija na takmičenju, istakao je da je ponosan što su vojni vozači ekipno uspeli da ponove prošlogodišnji rezultat i osvoje treće mesto i „posebno što smo u individualnoj trci na vozilima 6x6 zauzeli prvo mesto“.

- Ovo je jedno veliko iskustvo za naše vozače, koji su na potpuno nepoznatom terenu, sa ruskim navigacionim sistemima, ostvarili odlične rezultate. To je dobro iskustvo i za unapređenje naše dalje obuke. Verujem da ćemo sledeće godine doći po još bolji rezultat – rekao je pukovnik Zinaja.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Potpukovnik Đole Kocka, vođa ekipe Ministarstva odbrane na Festivalu nacionalne kulture naglasio je da su naši predstavnici na Festivalu u proteklih dvadeset dana uspešno i na lep način prezentovali kulturu i tradiciju Srbije i naše vojske.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

- Članovi Umetničkog ansambla “Stanislav Binički” proglašeni su laureatima festivala za izvođenje muzičkih numera, a članovi KUD “Dimitrije Koturović” osvojili su treću nagradu u izvođenju igara iz Srbije. Želim ovom prilikom da zahvalim ruskoj vojsci i narodu na toploj dobrodošlici i srdačnom dočeku na svakom koraku. Bezbroj slikanja sa našim simbolima, bezbroj slikanja sa nama, oficirima. Zahvaljujem im od srca – rekao je potpukovnik Đole Kocka.

Posle susreta sa našim predstavnicima koji učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama, ministar Vulin prisustvovaće finalnoj trci tenkovskih ekipa Belorusije, Azerbejdžana, Rusije i Kine u disiplini „Tenkovski biatlon“, imaće bilateralne susrete sa ministrima odbrane, a večeras će prisustvovati završnoj svečanosti zatvaranja Međunarodnih vojnih igara u Parku Patriot.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track