DOLARA I EVRA IMA SVE VIŠE! Evo zašto je zlato sve teže kupiti, pitanje je da li će ga UOPŠTE I BITI?
Foto: Pribtscreen

. Evo zašto je zlato sve teže kupiti

DOLARA I EVRA IMA SVE VIŠE! Evo zašto je zlato sve teže kupiti, pitanje je da li će ga UOPŠTE I BITI?

Društvo -

Da li znate da su supersile, pre svih Sjedinjene Države, Rusija i Kina, poslednje 3 godine radile sve što su mogle da kupe što više zlata i nagomilaju svoje zlatne rezerve? To samo ukazuje jednu ključnu stvar - na to da su najmoćniji državnici sveta dobro znali da planetu čeka velika kriza. Mnogi su se pitali tokom poslednje pola decenije zašto velesile gomilaju zlatne rezerve, a onda je stigao odgovor - Covid 19!

Preko noći svet je zahvatio strah. Planeta je zaustavljena, gubici privreda su zastrašujući, a mnogi strahuju od najgoreg - devalvacije svetskih valuta, dolara i evra. Dok svetske države gomilaju zlato, građani sveta strahuju da mogu preko noći da izgube zarađeni novac. Investitori i ljudi koji imaju višak novca poslednjih šest meseci kupili su velike količine zlata, a procene eksperata su da će cena plemenitog metala tokom narednih godina biti udvostručena. Informacije o Covidu 19 prate se iz dana u dan na svetskim berzama, a svaka vest utiče na cenu.

Međutim, pitanje je da li će zlata uopšte biti u prodaji? Mnogi ne znaju da je zlato ograničeni resurs. Procene su da je u istoriji iskopano oko 170.000 tona zlata, a da ga ukupno ima oko 200.000 tona. Zlato nije slučajno na velikoj ceni. Spada među najpostojanije metale na hemijske uticaje i zato se naziva plemeniti metal. Na njega skoro nikakvo dejstvo nemaju ni kiseline ni baze. Nikada ne rđa.

Zlato je jedan od najtežih metala, gustine 19,3, a tegljivost i kovnost su takođe veliki: od 1 gr zlata može da se izvuče žica dužine 3 km, a kovanjem ili valjanjem mogu da se dobiju listići debljine 0,0001 mm, koji imaju, u odbijenoj svetlosti, žutu, a u propuštenoj svetlosti zelenu boju...

foto: Promo

Mnogi koji misle da zlata ima u ogromnim količinama, veoma greše. Kada bi se celokupno svetsko zlato skupilo na jednu gomilu, mogla ni da se napravi tek jedna kocka razmere 20x20 metara. Čak i u najluđim prognozama, ta kocka mogla bi da bude veličine 50x50 metara... Zlato se izliva u poluge raznih veličina i mase, a investiciono zlato ima najveću čistoću 999,9 i prave ga čuvene kovnice u Evropi i svetu.

Švajcarski proizvođače zlata Argor Heraeus predstavlja kompaniju najviše tehničke reputacije za proizvodnju najvrednijeg plemenitog metala, a upravo njegove proizvode, odnosno poluge možete kupiti u Srbiji kod ovlašćenog uvoznika.

Od svih proizvođače zlata u svetu Argor Heraeus se izdvojio kao kompanija čiji su proizvodi najcenjeniji u svetu. Kompanija se od 2017. godine nalazi u vlasništvu prestižne nemačke grupacije Heraeus.

Zlato predstavlja najsigurniju imovinsku kategoriju u nesigurnim vremenima. Opšte je poznato da najjače ekonomije sveta štite svoju monetarnu aktivu kupovinom zlata. Naša država svojom odgovornom politikom na najbolji mogući način izvršila je diversifikaciju deviznih rezervi. Narodnim jezikom rešeno zaštitila je monetarne rezerve kupovinom zlata. Cena zlata od tog momenta do sada uvećala se oko 40 %!

To je najbolji pokazatelj ekonomske opravdanosti takve državničke odluke.

Zbog Covida 19 u svetu vlada blaga nestašica zlata u fizičkom obliku. Proizvodi kompanija Heraeus i Argor Heraeus se otežano nabavljaju.

Svi proizvodi iz navedenih kompanija imaju strogo garantovanu čistoću 999,9 i težinu. Pakovani su hermetički u fabričkom pakovanju u okviru kog se nalazi i međunarodni sertifikat koji sadrži sve garantovane podatke za tretirani sertifikovani proizvod. Garancija na autentičnost svih proizvoda je trajna.

Zlatara Gold, uvoznik i prodavac investicionog zlata u našoj zemlji, omogućila je kupovinu zlata iz kovnica Heraeus i Argor Heraeus.

Sve informacije o kupovini zlata možete dobiti posetom digitalnih platformi.

1. OVDE

2. OVDE

3. OVDE

4. OVDE

5. OVDE

6. OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track