NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: 56 pozitivnih, 1 preminuo
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić, Covid19.rs

U poslednjih 24 sata

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: 56 pozitivnih, 1 preminuo

Društvo -

BEOGRAD - U poslednjih 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 4.189 osoba, njih 56 bilo je pozitivno, a nažalost, preminuo je jedan pacijent.

foto: Covid19.rs

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalazi se 35 pacijenata.

Današnji presek stanja pokazuje poboljšanje epidemioloske situacije - juče je u Srbiji registrovano 77 novih slučajeva zaraze, a prekjuče 96. Juče su preminule dve osobe, a prekjuče je od posledica zaraze kovidom-19 preminulo je troje. U Srbiji je do sada ukupno testirano 978.600 građana, zaraženo je 31.905, a preminule su 724 osobe.

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 99 korisnika i 41 zaposlenog.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 949, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u tim ustanovama je 384, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u tim ustanovama kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika od čega je 57 ustanova za odrasle i starije 17 domova za decu i mlade, podseća se u saopštenju.

Dodaje se da je ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track