Najnovije vesti

ŠARČEVIĆ: O dodatnim ispitnim rokovima odluka danas
Foto: Printscreen RTS

Ministarstvo podržava svako dobro rešenje

ŠARČEVIĆ: O dodatnim ispitnim rokovima odluka danas

Društvo

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će Senat BU o dodatnim ispitinim rokovima odlučiti danas i dodao da je dogovor da nakon sednice bude urađena radna verzija modela nastave od 1. oktobra.

"Ministarstvo podržava svako dobro rešenje, koje vodi ka boljem modelu, muka nam je zajednička, .....", rekao je ministar pred počertak sednice Senata i dodao da smatra da će se razgovori sa studentima o dodatnim ispitinim rokovima ozvaničiti.

"Mislim da će se ozvaničiti sve što smo sa studentima prošli da bi se i njihov interes doveo u najbolji mogući sklad", rekao je Šarčević.

Ministar je dodao da je dogovoreno da se posle sednica Senata uradi radna verzija modela nastave od 1. oktobra "Faktuleti su uglavnom dali svoje predloge, svako ima svoje specifičnosti, objedinićemo mišljenja, napraviti zajedničku platformu, koju ćemo poslati lekarskom delu Kriznog štaba koji će nam dati dodatne sugestije, ... oni će nam odgovoriti na prvoj sednici štaba i mi ćemo imati dokument koji ćemo okačiti na sve sajtove svih fakulteta, Rektorata, Ministarstva", rekao je ministar.

Ssarčević je podsetio da Ministarstvo sa Senatom BU i svih drugih univerziteta ima redovne kontakte, neke tačke su zajedničke kao rad visokoškoliskih ustanova u vreme kovida i razgovor oko studentskih pitanja vezanih za pomoć studentima, dobijanje budžetskih mogućnosti ili smanjenja školarine.

Prema njegovim rečima, o tome će detaljnije razgovarati na Senatu individualno.

Imamo i zajedničku temu, koja je u toku, izgradnja fakluteta, rekao je Šarčević i dodao da će se zajenički pratiti nastavni proces i organizacija ispita.

Najavio je da će 16. septembra na Avali, u studentskom odmarilištu biti prvo predstavljanje radne verzije strategije za visoko obrazovanje do 2030.

Naveo je da će prvi filter biti dekani BU, a posle će materijal biti dostavljen senatima da bi kasnije bila upriličena dva javna postavljanja.

"Posle ide javno slušanje, želimo da ih bude što više, da dokument bude kvalitetan", naveo je ministar.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...