Najnovije vesti

MALO ONLAJN, MALO UŽIVO: Evo kako će studenti pratiti nastavu na fakultetima
Foto: Damir Dervišagić

ODLUČIO SENAT

MALO ONLAJN, MALO UŽIVO: Evo kako će studenti pratiti nastavu na fakultetima

Društvo

Predstojeću školsku godinu Univerzitet u Beogradu radiće po kombinovanom modelu nastave, koji će se prilagođavati specifičnostima svakog fakulteta ali i epidemiološkoj situaciji, odlučeno je na današnjoj sednici Senata.

To znači da će teoretska nastava biti organizovana onlajn, a praktična nastava - uživo.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je da bi svi trebalo da se potrude da školska godina krene na vreme, kao i da se vežbe ostvaruju u što boljim uslovima, jer se sa dolaskom hladnog vremena, kako kaže, može očekivati povećanje broja obolelih od kovida-19.

Ona je navela da uprave fakulteta moraju pratiti da li svi nastavnici i profesori drže onlajn nastavu, jer, kako je navela, onlajn nastava nije slanje "Power point" prezentacija i materijala za učenje.

Dekane je zanimalo kako da se ponašaju ukoliko se u grupi za vežbe pojavi zaraženi student i da li studenti iz te grupe idu u izolaciju.

Epidemiolog Mila Paunić iz Studentske poliklinike kaže da, ukoliko su se primenjivale epidemiološke mere - nošenje maski, distanca od dva metra, higijena, onda samo zaraženi student idu u izolaciju, dok ostali mogu da nastave sa radom.

Profesorka Tatjana Pekmezović sa Medicinskog fakulteta u Beogradu pojasnila je da je drugačija situacija ukoliko se u grupi pojavi dvoje zaraženih studenata.

"Dvoje zaraženih studenata znači da je došlo do lokalne transmisije i moraju svi pod nadzor i u izolaciju", pojasnila je ona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...