DA DETE DOBIJE NEOPHODNU POMOĆ I ZAŠTITU: Evo šta se dešava sa devojčicom kojoj je majka ubila oca u Zrenjaninu
Foto: Beta Milan Obradović

REAGOVAO MINISTAR ĐORĐEVIĆ

DA DETE DOBIJE NEOPHODNU POMOĆ I ZAŠTITU: Evo šta se dešava sa devojčicom kojoj je majka ubila oca u Zrenjaninu

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa nadležnima u Centru za socijalni rad u Zrenjaninu, koji je preuzeo brigu o devojčici koja je bila prisutna kad se u njenoj porodici dogodila tragedija i istakao da je neophodno da se ona u što kraćem roku zbrine na najadekvatniji način.

Naime, sumnja se da je juče u Zrenjaninu S.M. usmrtila svog supruga u prisustvu petogodišnje ćerke.

Đorđević je danas tokom razgovora sa nadležnima rekao da je odmah nakon saznanja o ovom događaju naložio Centru za socijalni rad da odrede psihologa koji će tretmanima pokušati da ublaži posledice koje tragedija može ostaviti na devojčicu.

"Trenutno je najbitnije da se ovom detetu pruži sva adekvatna pažnja i da mu se što pre obezbede staratelji koji će o njemu brinuti. Veoma je važno da svako dete zaštitimo od svega što može da ugrozi bezbrižno detinjstvo, što je obaveza države. Dete je prioritet i moramo da se postaramo svi zajedno da dobije neophodnu pomoć i podršku", istakao je Đorđević.

Prema rečima ministra, u narednom periodu detetu će se odrediti staratelj, a Centar za socijalni rad će pružati psihološku podršku.

Nakon posete Centru za socijalni rad, Đorđević je posetio devojčicu koja se trenutno nalazi kod rođaka sa kojima je razgovarao o njenom trenutnom stanju.

Poseban apel ministar je uputio medijima da ne objavljuju informacije, posebno one koje nisu utemeljene na činjenicama, a koje bi u nekom budućem periodu mogle na dete ostaviti još veće posledice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track