KRIZNI ŠTAB U PONEDELJAK O KARANTINU ZA SRPSKE TURISTE U CRNOJ GORI: To već znate, ali evo koliko bi mogao da traje!
Foto: Kurir

U Crnoj Gori trenutno boravi 75.000 turista iz Srbije

KRIZNI ŠTAB U PONEDELJAK O KARANTINU ZA SRPSKE TURISTE U CRNOJ GORI: To već znate, ali evo koliko bi mogao da traje!

Društvo -

BEOGRAD - Na sednici Kriznog štaba koja će se održati u ponedeljak, raspravljaće se o evantualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva, pre svega iz Crne Gore, gde je poslednjih dana gotovo svaka treća testirana osoba bila pozitivna na virus kovid-19.

Kao što ste već mogli da pročitate na portalu Kurir i jutrošnjem izdanju lista Kurir, na sednici u ponedeljak to će pitanje biti razmatrano, ali ono što zanima srpske turiste jeste koliko bi taj eventualni karantin mogao da traje - 15 dana ili manje jer mnogi od njih odmah planiraju povratak na posao i slanje dece u školu.

Mnogi koji su se i nedavno vratili odmah su neodgovorno poslali decu u škole ili se vratili na posao jer "nemaju nikakve simptome".

U Crnoj Gori trenutno boravi 75.000 turista iz Srbije, a zbog trenutne epidemiološke situacije u kojoj u toj zemlji sa 628.000 stanovnika svaki dan oboli oko 200 osoba od korona virusa, moguće je uvođenje karantina, objavio je Kurir u današnjem izdanju lista.

"Niko do ovog momenta nije predložio karantin za naše građane koji se vraćaju iz Crne Gore i drugih zemalja u kojima su na letovanju. Kakav stav o karantinu će biti u ponedeljak na sednici kriznog štaba zavisiće od trenutne epidemiološke situacije i u tim zemljama i kod nas", izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Kako se piše beogradska štampa, zbog velikog broja zarženih u Crnoj Gori mogao bi biti uveden karantin ali navodno ne od 15 nego pet ili sedam dana jer bi s obzirom na tamošnji boravak simptomi i bolest mogli da se pojave i testiraju već u tom roku.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track