VOJNI KADETI VEŽBALI ZA SUTRAŠNJU PROMOCIJU U OFICIRE: Zbog korone svečanost neće biti održana ispred Narodne skupštine
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

tradicionalna manifestacija

VOJNI KADETI VEŽBALI ZA SUTRAŠNJU PROMOCIJU U OFICIRE: Zbog korone svečanost neće biti održana ispred Narodne skupštine

Društvo -

Generalna proba sutrašnje svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, održana je danas u kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina.

"Sutra će u prve oficirske činove potporučnika biti promovisano 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, koji danas vredno uvežbavaju elemente sutrašnje svečanosti, na kojoj je planirano da predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije kadetima koji su ostvarili najbolje rezultate tokom školovanja, uruči pištolje sa posvetom", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Godinama unazad, promocija najmlađih potporučnika Vojske Srbije priređivana je ispred Doma Narodne skupštine, ali uvažavajući i poštujući mere epidemiološke zaštite od širenja virusne infekcije Kovid-19, svečanost će posle 14 godina biti ponovo održana u krugu Vojne akademije, tj. u kasarni "General Jovan Mišković".

Programom ovogodišnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije predviđen je i letački i kulturni deo, u kojem će nastupiti vazduhoplovi Vojske Srbije, pripadnici Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", dramski i muzički umetnici.

Promocija potporučnika Vojske Srbije biće održana sutra, 12. septembra 2020. godine sa početkom u 11 časova, u kasarni "General Jovan Mišković", u prisustvu najvišeg državnog i vojnog rukovodstva. Radio-televizija Srbije direktno će prenositi sutrašnju svečanu promoci najmlađih oficira Vojske Srbije na Prvom programu.

(Kurir.rs/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track