LONČAR O SAMOIZOLACIJI: Odluka o merama za turiste iz Crne Gore biće u interesu zdravlja građana
Foto: RINA, Zorana Jevtić

svakodnevno veliki brog građana CG dolazi u srbiju

LONČAR O SAMOIZOLACIJI: Odluka o merama za turiste iz Crne Gore biće u interesu zdravlja građana

Društvo -

Odluka o samoizolaciji naših građana po povratku iz inostranstva, pa i iz Crne Gore, koja bi trebalo da bude doneta sutra, neće biti politička, već će biti doneta u cilju zaštite zdravlja građana Srbije i našeg zdravstvenog sistema, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je naglasio da u medicini i zdravstvu ima vrlo malo ima prostora za politiku, i da će sve odluke biti donesene isključivo u interesu građana Srbije.

"Apsolutno se ne mešamo u unutrašnje stvari drugih država, gledamo ono što se dešava u našem dvorištu, a ne dozvoljavamo ni drugima da se mešaju u naše dvorište. Poštujemo volju građana Crne Gore, želimo najbolje odnose s njima," naglasio je Lončar za Prvu TV i dodao da odluka o samoizolaciji, ako bude donesena, neće biti političke, već medicinske prirode.

Ministar je podsetio i da svakodnevno veliki broj građana Crne Gore dolazi na lečenje u Srbiju i da određeni broj studenta završava medicinu u Beogradu.

"Imamo lekare koji su kod nas na usavršavanju, specijalizaciji, a veliki broj lekara iz naše zemlje ide u Crnu Goru, gde leče njihove građane i osposobljavaju njihove lekare. To je naša realnost. Želim najbolje odnose, ali ćemo uvek štiti naše interese," istakao je Lončar.

On je zamolio građane koji dolaze iz rizičnih područja, a prema podacima ima ih oko 75.000, da ne žure da se vide s rođacima i prijateljima, već da smanje kontakte, sačekaju nekoliko dana i vide da li će imati neke promene zdravstvenog stanja, zbog sebe, zbog drugih ljudi,.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track