POJAČANA KONTROLA U BEOGRADU: Zbog korone na udaru UGOSTITELJSKI OBJEKTI
Foto: Kurir

POJAČANA KONTROLA U BEOGRADU: Zbog korone na udaru UGOSTITELJSKI OBJEKTI

Društvo -

Kontrola rada ugostiteljskih objekata u Beogradu biće pojačana u narednom periodu, a timovi sanitarnih inspekcijskih službi i komunalne policije biće duplirani, dogovoreno je danas na sednici Gradskog kriznog štaba i iznet podatak da je u poslednjih mesec dana vikendom izrečeno između sedam i 10 kazni zbog nesprovođenja propisanih mera.

Gradonačelnik Zoran Radojičić kaže da se vikendom nadzire oko 100 ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, ali da će u narednom periodu broj inspekcijskih timova koji kontrolišu rad ugostiteljskih objekata i trgovinskih lanaca biti dvostruko veći.

On je rekao da se kazne uglavnom propisuju jer je u baštama kafića i restorana veća grupa ljudi na nedovoljnoj udaljenosti.

foto: Kurir

- Uglavnom je objašnjenje da je to jedna porodica... Ali, postoji rizik da se prekrši pravilo. Odgovornost je i na vlasnicima objekata da vode računa i ne puštaju u bašte i restorane više gostiju od predviđenog broja - kazao je Radojičić posle sednice Kriznog štaba.

Dodao je da je cilj da se pojačanim nadzorom ugostiteljskih i trgovinskih objekata još jednom skrene pažnja na to koliko je važno da se održi trenutna situacija postignuta primenom svih propisanih mera.

- Nema opuštanja, i dalje je potrebna maksimalna pažnja, ponašati se u skladu sa epidemiološkim uslovima - rekao je Radojičić.

On je kazao da je epidemiološka situacija u Beogradu sve bolja i da pada broj novoobolelih od korona virusa navodeći da se od 31. avgusta do 9. eptembra zbog respiratornih infekcija u kovid ambulante javilo 9.300 pacijenata.

U istom periodu, kako je rekao, na teritoriji Beograda registrovana su 192 slučaja infekcije virusom Kovid19.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track