Najnovije vesti

DVA POKLONA U KURIRU! U utorak, 22. septembra poklanjamo IKONU SVETI PRAVEDNICI JOAKIM I ANA plus dodatak STARS
Foto: Kurir

DVA POKLONA U KURIRU! U utorak, 22. septembra poklanjamo IKONU SVETI PRAVEDNICI JOAKIM I ANA plus dodatak STARS

Društvo

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u utorak, 22. septembra, slave praznik posvećen Svetim pravednicima Joakimu i Ani. Kurir tim povodom poklanja IKONU sa zlatotiskom i molitvom. Kao drugi poklon dobićete dodatak STARS.

Sveti Joakim i Ana su, prema tradiciji, bili roditelji Deve Marije, odnosno Isusovi baba i deda. Prema predanju, Sveti Joakim je bio potomak cara Davida, a Ana — prvosveštenika Arona. Ana je bila najmlađa Matanova kći i, kada je odrasla, udala se za Joakima u Nazaretu. Bili su u braku pedeset godina, živeli su pobožno i često su odlazili u jerusalimski hram na molitvu. Nisu mogli da imaju dece i to ih je dugo mučilo.

Po tadašnjem shvatanju i verovanju, oni koji nisu imali decu bili su veliki grešnici, pa im je Bog zbog toga uskratio decu. Tako i drugi koji su imali decu, smatrali su Joakima i Anu nedostojnima. Ipak, oni nisu gubili nadu i veru u Boga. Danonoćno su se molili da ih Bog obraduje i da na njima učini čudo kao nekada na Avramu i Sari, Zahariju i Jelisaveti i da im podari jedno dete za utehu u starosti. Posle određenog vremena, Ana je rodila kćerku i dala joj ime Marija. Njihova kćer je kasnije rodila Hrista, te su na taj način oni postali bogooci, tj. bogopraroditelji.

foto: Kurir

Ovaj dan treba provesti vreme u krugu porodice, naročito sa roditeljima. Izbegavajte svađe, jer prema verovanjima, ko se u krugu porodice danas posvađa, teraće ga maler cele godine.

Kao drugi poklon dobićete dodatak Stars u kome otrkivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

Foto: Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...