Najnovije vesti

KON OTKRIO DETALJE NOVIH MERA: Do kada će trajati i ko će sve biti pod nadzorom! Ovo je veoma važna odluka
Foto: Beta/ Slobodan Miljević

razmišljamo nekoliko meseci unapred

KON OTKRIO DETALJE NOVIH MERA: Do kada će trajati i ko će sve biti pod nadzorom! Ovo je veoma važna odluka

Društvo

Mera nadzora koja je uvedena od petka u 18 sati nije namenjena samo za tekuće prilike, već se očekuje da se produži i na period praznika, izjavio je danas član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon.

- Ova odluka nije važna samo u ovom trenutku već i za sve buduće situacije koje nas čekaju - slave, veselja. Ako uzmemo u obzir da nas je u prvom piku najviše koštao dolazak čak 400.000 ljudi, ova odluka je došla u pravom trenutku - kazao je Kon.

Naš epidemiolog je istakao da je odluka o nadzoru u ovom trenutku inzvanredan test kako šta funkcioniše pred Novu godinu.

foto: RINA

- Mere nadzora će ostati, nisu smišljene samo za ovu konkretnu situaciju. Možda razmišljamo mnogo meseci unapred, ali tako je bolje - naglašava naš stručnjak.

Već u petak su primećene kilometarske kolone prvenstveno na prelazu iz Crne Gore prema Srbiji, dva dana kasnije stigli su i prvi podaci u vezi sa nadzorom - epidemiolog i član Kriznog Štaba Predrag Kon naveo je da je već 15.000 naših turista pod nadzorom, te da među njima već ima pozitivnih na korona virus.

Svi znamo da veliki broj naših ljudi najviše dolazi u svoju zemlju upravo za novogodišnje praznike, pa se očekuje da brojka oih koji će preći našu granicu tada biti i veća.

Ako ostane mera nadzora sve njih će ih dočekati isto upozorenje. 

(Kurir.rs/Blic, N.N.G.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...