Najnovije vesti

svečanost u makišu

URUČENA REŠENJA O NAGRAĐIVANJU NAJUSPEŠNIJIM NOVIM POLICAJCIMA: Časno ćemo služiti Srbiji i građanima

Društvo

Direktor policije Vladimir Rebić uručio je danas priznanja, rešenja o nagrađivanju, najuspešnijim polaznicima 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), na svečanosti u "Makišu".

Najbolji polaznici u 23. klasi su prva u rangu Tanja Drača, drugi u rangu Nikola Stamenković i i treća u rangu Milica Ruvidić.

foto: Kurir

Najbolji polaznici u 24. klasi su prva u rangu Ana Mihailović, druga u rangu Ana Mladenović i treći u rangu Aleksandar Tešić.

foto: Kurir

Najbolja u 23. klasi Tanja Drača obratila se u ime svih polaznika, uz obećanje da će uložiti svu svoju snagu, znanje i ličnu odgovornost da dostignu visoke standarde policijske profesije.

"Svojim radom i zalaganjem časno ćemo služiti Srbiji i svim građanima", poručila je Drača.

foto: Kurir

Dodala da su ona i njene kolege u Centar došli svesni da ih u profesiji očekuje mnogo izazova i odricanja, a da su tokom obuke, pored učenja i usavršavanja razvili kolektivni duh i solidarnost i danas odlaze bogatiji za nova iskustva, znanja i prijateljstva.

Nakon obraćanja, polaznici Centra pokazali su obučenost u rukovanju ličnim naoružanjem, a u drugom delu vežne usledio je operativan prikaz veština koje se usvajaju tokom obuke.

1 / 4 Foto: Kurir

Na kraju je prikazana složena akrobatska piramida.

Usledio je prikaz sposobnosti Policijske brigade i Interventne jedinice 92, kao i vežba pripadnika Žandarmerije.

1 / 15 Foto: Kurir

Zatim su pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a izvršili nalet, u nekoliko grupa i formacija leteli su helikopteri "bel 212", H-145m,"bel-206" i "gazela".

foto: Kurir

Svečanost je nastavljena umetničkim programom, a zatim je Dušan Svilar, uz pratnju orkestra policije, izveo numeru "Pukni zoro".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...