Najnovije vesti

SJAJNA IDEJA, PREDSEDNIK VUČIĆ PROMOVIŠE GENIJALCE: Sve najbolje iz Srbije na jednom mestu! ONI SU NAŠ PONOS
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

saznajemo

SJAJNA IDEJA, PREDSEDNIK VUČIĆ PROMOVIŠE GENIJALCE: Sve najbolje iz Srbije na jednom mestu! ONI SU NAŠ PONOS

Društvo
16:08h

Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije od sutra pokreće onlajn platformu preko koje će promovisati pojedince, ideje i projekte, koji u najboljem svetlu predstavljaju našu zemlju

Na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića -www.predsednik.rs, od sutra će, kako Kurir saznaje, biti dostupna platforma na kojoj će građani moći da pročitaju tekstove o uspešnim projektima, inovativnim idejama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem, hrabrošću i požrtvovanošću zaslužili da budu predstavljeni.

foto: Zorana Jevtić

Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije, čiji tim je inicijator ovog projekta, kaže da je na ideju da javnosti u Srbiji ponudi NAJBOLJE IZ SRBIJE došla nakon sastanka sa jednom grupom mladih ljudi.

- Obilazeći Srbiju upoznala sam mnoge obrazovane, vredne i zanimljive ljude. Razmišljala sam zašto se o njima i rezultatima njihovog rada tako malo zna, govori i piše. Na ovu činjenicu ukazali su mi i učesnici Konferencije mladih iz regiona, koju je organizovala predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht, skrenuvši mi pažnju na to da u javnosti nema dovoljno pozitivnih priča o mladim generacijama. Upravo oni su me motivisali da pronađem način da njihove uspehe prikažemo široj javnosti kao podstrek i inspiraciju drugima - istakla je Vasiljevićeva i dodala da je predložila predsedniku Srbije da ovakve primere predstave na njegovoj zvaničnoj internet prezentaciji.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

- Kao neko ko se uvek i na svakom mestu trudi da našu zemlju predstavi na najbolji način, rado je prihvatio ovaj vid promocije pravih vrednosti koje naš narod ima - objasnila je Vasiljevićeva i dodala da je do danas na novu elektronsku adresu Službe za medije već stiglo mnogo predloga i ideja.

Tekstovi će biti objavljivani na sajtu www.predsednik.rs, a ovog petka na pomenutoj adresi moći će da se pogleda kako su se osnovci iz Vranja i Tutina snašli tokom snimanja onlajn multietničkog kuvara. Biće predstavljena i pametna rukavica, koja će slepim i slabovidim osobama olakšati kretanje.

- Upoznaćemo vas sa mladim doktorom iz Lebana koji volontira u tamošnjoj kovid ambulanti, a možete pročitati i tekst o "maloj gradonačelnici" iz Sremske Mitrovice. Ovo je tek početak... Srbija zaista ima šta da ponudi! - poručila je Vasiljevićeva.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja