RENOVIRANA SALA SRBIJA U PALATI SRBIJA: Sledi renoviranje drugih sala
Foto: Ministarstvo rada boračkih i socijalnih pitanja

rekonstrukcija

RENOVIRANA SALA SRBIJA U PALATI SRBIJA: Sledi renoviranje drugih sala

Društvo -

Sala "Srbija" u Palati Srbija renovirana je na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uz finansijsku podršku Udruženja osiguravača Srbije, nakon više od pola veka postojanja, saopštilo je danas Ministarstvo.

Kako je i ranije najavljeno, pored renoviranja poda u sali "Srbija", koje predstavlja prvu fazu rekonstrukcije, ministar Zoran Đorđević je rekao da će Ministarstvo finansirati i renoviranje ostalih sala u ovoj zgradi koje će zadržati svoj prvobitni izgled.

Đorđević je danas zajedno sa generalnim sekretarom Udruženja osiguravača Srbije Duškom Jovanovićem obišao renoviranu salu "Srbija".

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je zgrada Palate Srbija je od velike važnosti za sve građane Srbije, jer su se u njoj dešavali veliki i značajni istorijski događaji.

"Zgrada Palate Srbija ima izuzetan značaj za našu zemlju i zato je veoma bitno da je čuvamo i održavamo, jer tako ćemo uvek imati čime da se ponosimo. Sada kreće druga faza rekonstrukcije, koja podrazumeva renoviranje ostalih sala koje se nalaze u Palati Srbija", rekao je Đorđević.

Zadovoljan je, kaže, izgedom renovirane sale "Srbija", i navodi da ono što je najbitnije jeste da će svaka prostorija i nakon renoviranja zadržati svoj prvobitni izgled.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović rekao je da mu je čast što su imali priliku da učestvuju u ovako bitnom projektu i da daju svoj doprinos za nešto što je građanima Srbije od velike važnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track