HUMANOST ZA DIVLJENJE: Mladi lekar završio fakultet i došao da volontira u kovid ambulanti u Lebanu
Foto: Privatna Arhiva

Najabolje iz Srbije

HUMANOST ZA DIVLJENJE: Mladi lekar završio fakultet i došao da volontira u kovid ambulanti u Lebanu

Društvo -

Nenad Golubović, iako je Medicinski fakultet završio u Nišu, i to u roku, sa prosečnom ocenom 9,92, vratio se u Lebane gde je proveo svoje detinjstvo i u julu mesecu prijavio se da volontira u lokalnom Domu zdravlja u Kovid ambulanti i Službi hitne medicinske pomoć!

"Srbija je bogata zemlja. Njeno najveće bogatstvo ogleda se u uspešnim i mladim ljudima. O tome govori i ova zanimljiva priča o mladom čoveku, posvećenom humanitarnom radu" piše na na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića (www.predsednik.rs), na kojoj je od danas dostupna kategorija "Najbolje iz Srbije" na kojoj će građani moći da pročitaju tekstove o uspešnim projektima, inovativnim idejama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem, hrabrošću i požrtvovanošću zaslužili da budu predstavljeni.

foto: Printskrin/Instagram

Nenad je rođen u Leskovcu, u junu 1994. godine, dok je detinjstvo proveo je u Lebanu, malom gradu na jugu Srbije, gde je završio OŠ "Vuk Karadžić" sa prosečnom ocenom 5,00.

Svoje dalje školovanje nastavio je u Medicinskoj školi "Dr Milenko Hadžić" u Nišu, koju je takođe završio sa odličnim uspehom. Vredan i uporan, Golubović je iste godine upisao Medicinski fakultet u Nišu koji je, sa prosečnom ocenom 9,92, završio u roku.

Po završetku fakulteta obavio je pripravnički staž u trajanju od tri meseca u Domu zdravlja u Nišu, na odeljenju Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih. Svoj pripravnički staž dalje je nastavio u Kliničkom centru Niš.

foto: Privatna Arhiva

O njegovoj humanosti i izdržljivosti, kako se navodi na sajtu predsednik.rs, najbolje svedoči volonterski rad u Domu zdravlja Lebane, u Kovid ambulanti i Službi hitne medicinske pomoći od jula 2020. godine, pa sve do danas. "Takođe, Nenad je dobitnik i nagrade za mlade talente opštine Lebane. Specifičnost ovog momka je u tome što se nakon svog školovanja i stečenog iskustva, vratio u svoj zavičaj u želji da dokaže da i mala mesta sa juga Srbije mogu odgajati velike i uspešne ljude", piše na sajtu predsednik.rs.

Iz opštine Lebane, odakle je i došla priča o ovom izuzetnom mladiću, istakli su da njima kao opštini i njegovim sugrađanima ostaje da budu ponosni na Nenada, na njegov trud, rad, zalaganje i humanost i da žele da u budućnosti bude sve više onih koji će slediti njegov primer.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track