Najnovije vesti

VELIKI USPEH SRPSKIH UČENIKA: Mladi matematičari osvojili pet medalja i pohvalu na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (FOTO)
Matematička gimnazija u Beogradu, Foto: Matematička gimnazija

VELIKI USPEH SRPSKIH UČENIKA: Mladi matematičari osvojili pet medalja i pohvalu na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (FOTO)

Društvo

Formalni domaćin takmičenja je Rusija, odnosno Sankt Peterburg, ali se samo takmičenje ove godine odvijalno onlajn, od 19. septembra do 28. septembra

BEOGRAD - Ekipa Srbije beogradske Matematičke gimnazije osvojila je jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane medalje, kao i jednu pohvalu na 61. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Zlatnu medalju osvojio Dobrica Jovanović, Jovan Toromanović i Vukašin Mihajlović osvojili su srebrnu medalju, Miloš Milićev i Uroš Colović osvojili su bronzu, a Jovan Arizanović pohvalu.

foto: Matematička gimnazija

Granice za medalje bile su 31 osvojen poen za zlato, 24 za srebro i 15 za bronzu.

U ekipnom plasmanu ekipa Srbije je zauzela 25. mesto, u ;konkurenciji 105 zemalja.

Rukovodstvo ekipe činili su Marko Radovanović, Bojan Bašić, Dušan Đukić i Nikola Petrović.

foto: Matematička gimnazija

Formalni domaćin takmičenja je Rusija, odnosno Sankt Peterburg, ali se samo takmičenje ove godine odvijalno onlajn, od 19. septembra do 28. septembra.

U Srbiji, lokalna organizacija je poverena Društvu matematičara Srbije, a takmičenje je održano u prostorijama Matemetičkog fakulteta u Beogradu.

foto: Matematička gimnazija

"Društvo matematičara zahvaljuje Matematičkom fakultetu u Beogradu koji je u proteklih 25 dana bio dobar domaćin četiri medjunarodne olimpijade iz matematike i informatike", navodi se u saopštenju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...