NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Udvostručio se broj zaraženih, danas ih je 65, preminuo 1 pacijent
Foto: Printscreen, EPA/Madrid Regional Government, Zorana Jevtić, Profimedia

najnoviji podaci

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Udvostručio se broj zaraženih, danas ih je 65, preminuo 1 pacijent

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 65 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 7.315 testiranih uzoraka. Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, u proteklom danu preminula je jedna osoba. Na respiratorima je 20 osoba, koliko ih je bilo i juče.

Od početka epidemije, u Srbiji je potvrđeno ukupno 33.479 slučajeva korona virusa, a preminulo je 749 obolelih. Testirano je ukupno 1.127.678 osoba.

foto: Printscreen

Zaražena 52 korisnika i 15 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 52 korisnika i 15 zaposlenih, saopšteno je iz ministarstva rada. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1028, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 416.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track