Najnovije vesti

I OVA ZEMLJA UKINULA ZABRANU ULASKA: Građani Srbije od sada mogu i u ovu državu da putuju, ali samo pod JEDNIM USLOVOM
Foto: Shutterstock

digli rampu

I OVA ZEMLJA UKINULA ZABRANU ULASKA: Građani Srbije od sada mogu i u ovu državu da putuju, ali samo pod JEDNIM USLOVOM

Društvo

Građani Srbije mogu da uđu i u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja.

Kabinet ministara Ukrajine ukinuo je prethodno uvedenu zabranu ulaska u Ukrajinu od 30 dana za strance i lica bez državljanstva.

Svim stranim državljanima bio je zabranjen ulazak do 28. septembra u ponoć.

"Od 28. septembra 2020. stranci i lica bez državljanstva mogu preći državnu granicu da bi ušli u Ukrajinu pod uslovom da imaju polisu osiguranja koju je izdalo osiguravajuće društvo registrovano u Ukrajini ili strano osiguravajuće društvo sa predstavništvom u Ukrajini ili ugovornim odnosom sa osiguravajućem društvom, partnerom u Ukrajini (asistans). Polisa osiguranja mora da pokriva troškove lečenja koronavirusom i da važi za period boravka u Ukrajini. Zahtev o posedovanju polise osiguranja ne odnosi se na neke kategorija lica", navodi se u saopštenju Ambasade Ukrajine u RS.

Ustanovljen je opšti zahtev o samoizolaciji za sve kategorije putnika koji u Ukrajinu stižu iz zemalja sa značajnim brojem inficiranih kovidom 19, kao i za strance koji su državljani takvih zemalja.

Spisak zemalja sa značajnim brojem inficiranih virusom korona od 25. septembra 2020. objavljen je na veb stranici Ministarstva zdravlja Ukrajine.

(Kurir.rs/B92/ FOTO: Shutterstock/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...