POMOZIMO TAMARI DA ČUJE MAMIM I TATIN GLAS: Devojčica iz Novih Kozaraca mora na skupu intervenciju, Kikinđani skupljaju sredstva
Foto: Budi human

BUDI HUMAN

POMOZIMO TAMARI DA ČUJE MAMIM I TATIN GLAS: Devojčica iz Novih Kozaraca mora na skupu intervenciju, Kikinđani skupljaju sredstva

Društvo -

Četvorogodišnja Tamara Savić iz Novih Kozaraca kod Kikinde, još nije čula glas mame Gordane i tate Živka, ne zna ni kako laje kuca niti kako maca mjauče.

Ova devojčica još nema sluh, jer od rođenja ima obostrano oštećenje. Konačna dijagnoza postavljena joj je 2017. godine, posle više skrininga i bera testova kada je konstatovano da se radi o senzorineuralnom gubitku sluha.

Nakon toga urađena je operacija i maloj Tamari je u desno uho ugrađen kohlearni implant, ali nažalost, roditelji su primetili da njihova mezimica i dalje ne reaguje na zvuk. To je potvrđeno i na kontrolnim pregledima u kabinetu za audiologiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

foto: Budi human

Da bi devojčica mogla da čuje, lekari specijalisti predložili su ugradnju novog kohlearnog implanta.

Za tu intervenciju roditeljima je potrebno 19.000 evra, pa je u Kikindi i preko Fondacije "Budi human" pokrenuta akciju za Tamaru. Do sada je sakupljeno 6.000 evra, ali njeni sugrađani žele da Tamara stekne sluh pa organizuje nove načine da prikupe novac za lečenje ovog deteta.

Radi toga će u nedelju, 4. oktobra, u Kikindi, ispred Kulturnog centra, od 15 do 19 sati, biti održan dečiji bazar, kako bi se prikupili dobrovoljni prilozi za dalje lečenje.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track