Najnovije vesti

KURIR SAZNAJE! Kažnjen prvi privatni prevoznik! Vozač nije nosio masku pa će iskeširati minumum 150.000 dinara
Foto: Tamara Trajković

kazne i za petoro putnika

KURIR SAZNAJE! Kažnjen prvi privatni prevoznik! Vozač nije nosio masku pa će iskeširati minumum 150.000 dinara

Društvo

Saniratni inspektori napisali su juče jednu kaznu privatnom prevozniku jer vozač autobusa nije imao masku i pet kazni putnicima koji su odbili da nose maske u gradskom prevozu Beograda, nezvanično saznaje Kurir.

- Ekipe sanitarnih inspektora, koje su su od juče kontrolisale poštovanje epidemioloških mera u gradskom prevozu, a kojima je asistirala komunalna milicija, napisale su kaznu jednom pravnom licu, odnosno privatnom prevozniku čiji vozač nije nosio masku. Ta prijava sada ide na prekršajni sud, gde će sudija odrediti visinu kazne, a zaprećena kazna je od 150.000 do 500.000 dinara - kaže naš izvor iz beogradske vlasti.

On dodaje da će i petoro putnika biti kažnjeno zbog nenoešenja maske, a kazna je, po uredbi Vlade Srbije, 5.000 dinara.

- Kontrolisano je oko 50 gradskih autobusa. Nije nam cilj da kažnjavamo ljude, već da svi poštuju mere. Sanitarni inspektori su upozoravali sve putnike bez maske da moraju da ih nose i većina njih ih i pristojna je i stavljala posle tog upozorenja. Međutim, bilo je i onih koji su tvrdili da im maska ne treba i da ih niko ne može naterati da je nose. Oni su morali da napuste vozilo i njima je pisana prekršajna prijava, po kojoj če postupati sudija za prekršaje - kaže naš izvor i dodaje da inspektori i komunalna milicija nastavljaju kontrole vozila gradskog pevoza.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...