RADNICI VEĆ DVA DANA RUŠE DIVLJU GRADNJU KOJA JE UGROZILA LEGAT NAUČNIKA: Uklanjaju svaku nelegalnu ciglu uz Cvijićev muzej
Foto: Kurir

Inspektori nadgledaju

RADNICI VEĆ DVA DANA RUŠE DIVLJU GRADNJU KOJA JE UGROZILA LEGAT NAUČNIKA: Uklanjaju svaku nelegalnu ciglu uz Cvijićev muzej

Društvo -

Uklanjanje nelegalno nadograđenog objekta koji je ugrožavao Memorijalni muzej Jovana Cvijića u centru Beograda nastavljeno je i juče, radnici su bili na terenu jer je potrebno srušiti sve što je bespravno nadograđeno.

Rušenje ovog na divlje sagrađenog objekta u Ulici Jelene Ćetković započeto je u utorak, nakon što su, zahvaljujući građanima i pisanju Kurira, inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda izašli na teren i ustanovili da se izvode nelegalni radovi.

foto: Kurir

Podsetimo, investitor "Kopitareva bašta d.o.o." pored Muzeja Jovana Cvijića bespravno je nadogradio jednospratnicu, porušio zajednički zid s muzejom, a pomoćni objekat Cvijićevog legata teško je oštetio. Sve ovo odigravalo se tokom vanrednog stanja i uprkos tome što je investitoru već bilo naređeno da zaustavi gradnju.

foto: Kurir

Glavni objekat muzeja, srećom, nije oštećen, ali jeste načet pomoćni, dok je autentični zajednički zid u potpunosti srušen, čime je narušen ceo ambijent muzeja.

Gradski čelnici ranije su ocenili da je nelegalna gradnja kojom je ugrožen Memorijalni muzej Jovana Cvijića pravi primer urbanističkog haosa koji je nastao kao posledica izdavanja dozvola opštine Stari grad dok je predsednik bio Marko Bastać.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track