Najnovije vesti

ZA SPAS MALE LANE POTREBNO JOŠ 400.000 DOLARA! Majka rekla važnu stvar: NIJE TAČNO DA JE SAKUPLJEN SAV NOVAC
Foto: Emilija Jovanović

u trci s vremenom

ZA SPAS MALE LANE POTREBNO JOŠ 400.000 DOLARA! Majka rekla važnu stvar: NIJE TAČNO DA JE SAKUPLJEN SAV NOVAC

Društvo

Jedanaestomesečnoj bebi Lani Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 zdravstveno stanje se pogoršalo, te je iz tih razloga hospitalizovana pre trideset tri dana u bolnicu kod Novog Sada!

Dakle, da bi ova beba otputovala na lečenje u inostranstvo potrebno je još 400.000 dolara da se prikupi, a za sada je sakupljeno dva miliona dolara! Takođe, Lanina majka Aleksandra je demantovala informaciju da je sakupljen sav novac za Lanino lečenje, a potom objasnila kako je došlo do nesporazuma.

Dakle, kako je kazala, imala je u planu da za sve humane ljude koji pomažu njihovoj ćerki pripremi iznenađenje, kao znak zahvalnosti, što je i objavila na Fejsbuk grupi "Za Laninu životnu bitku". Upravo zbog te objave, mnogi su pomisli kako je prikupljen sav novac za devojčicino lečenje.

Lani svi zajedno možemo da pomognemo na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130 IBAN: RS35160600000006991130 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Upla

tom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal.

Međutim, još uvek nije. Isto tako, pre nekoliko dana devojčici je ugrađen peg odnosno perkutana endoskopska gastrostoma gde je napravljen rez na želucu, kako bi se zaobišao jednjak. Na ovaj način će se hraniti direktno u želudac jer je izgubila akt gutanja tako da je ovo jedino prihvatljivo rešenje.

Lanina majka Aleksandra za Espreso.rs kaze da je devojčica veoma teško podnela ugrađivanje pega, ali da ne gubi nadu. Podsećanja radi, novčana sredstva za Lanu Jovanović prikuplja i humanitarna fondacija "Budi human-Aleksandar Šapić".

Inače, reporterka portala Espreso.rs je jednom prilikom posetila porodicu Jovanović u Rakovcu nadomak Novog Sada, te stoga poslušajte u linkovima ispod šta su tom prilikom izjavili Lanini roditelji, Aleksandra i Dimitrije Jovanović. 

Kurir.rs / Espreso, Jovana Jovanović 

Foto Emilija Jovanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...