Najnovije vesti

OPUŠTANJA NE SME BITI: Proradio poseban broj za prijave nepoštovanja epidemioloških mera
Foto: Ana Paunković

APEL MINISTARSTVA ZDRAVLJA

OPUŠTANJA NE SME BITI: Proradio poseban broj za prijave nepoštovanja epidemioloških mera

Društvo
12:07h

Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu putem Viber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj gradana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je koji su postigli građani jer su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena pod kontrolu.

Međutim, sada kada se epidemija virusa korona razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana kod građana došlo do opuštanja i da poštovanje epidemioloških mera slabi, upozoravaju nadležnih.

- Stoga je ovo prelomni trenutak kad se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera putem aplikacije Viber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera - stoji u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja apeluje na sve građane da nastave sa poštovanjem mera nošenjem maski, držanjem distance i pojačanom higijenom ruku.

- Jedinstvo i solidarnost građana danas nam je najpotrebnije kako bismo pre svega sačuvali sebe i svoje najbliže, očuvali nisku incidenciju virusa korona u zemlji i time spasili živote građana Srbije - dodaje se u saoštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Ana Paunković)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track