PRIJAVE ZA NEPOŠTOVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MERA SAMO PRISTIŽU Zbog nedozvoljenog okupljanja već zatvorena dva splava u Beogradu
Foto: Printscreen

NEMA ŠALE SA KORONOM

PRIJAVE ZA NEPOŠTOVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MERA SAMO PRISTIŽU Zbog nedozvoljenog okupljanja već zatvorena dva splava u Beogradu

Društvo -

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da je to ministarstvo preko vajber aplikacije u prethodna dva dana primilo ukupno 140 prijava o nepoštovanju mera uvedenih protiv širenja epidemije korona virusa.

Đerlek je dodao da je 40 prijava bilo neosnovano. Aplikacija je inače instalirana na broj 0648811405 pre dva dana

- Od ukupnog broja osnovanih 80 prijava se odnosi na grad Beograd, 10 prijava se odnosi na AP Vojvodinu, a 10 na ostali deo Srbije. Po prijavama postupaju nadležni sanitarni inspektori - rekao je Đerlek.

Državni sekretar je istakao da je juče izvršeno 12 inspekcijskih nadzora ugostiteljskih objekata i da su doneta dva rešenja o zabrani korišćenja prostora zbog kršenja antiepidemijskih mera.

foto: Printscreen Pink

U pitanju su prema njegovim rečima dva splava na beogradskom Ušću gde se okupljalo mnogo više ljudi nego što je dozvoljeno.

Dodao je da je za večeras ponovo u planu zajednička akcija sa MUP-om u kojoj će na objektima koji se ne pridržavaju rešenja biti zalepljene nalepnice o zabrani upotrebe.

- Želimo da se ozbiljno uključimo u kontrolu sprovođenja mera - rekao je Đerlek.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track